Лише сонячні ванни: МОЗ визначило, у яких водоймах Вінниччини краще не купатися

Новини Вінниці / Лише сонячні ванни: МОЗ визначило, у яких водоймах Вінниччини краще не купатися

Центр громадського здоров'я МОЗ опублікував «свіжі» результати дослідження води у місцях купання та визначив пляжі, на яких мали б з’явитися таблички «Купатися не рекомендовано». У таких місцях, по Україні їх 164, зокрема 11 у Вінницькій області, водні процедури небезпечні через понаднормативне мікробне забруднення.

Центр громадського здоров'я МОЗ опублікував «свіжі» результати дослідження води у місцях купання та визначив пляжі, на яких мали б з’явитися таблички «Купатися не рекомендовано». У таких місцях, по Україні їх 164, із них 11 у Вінницькій області, водні процедури небезпечні через понаднормативне мікробне забруднення.

За даними Міністерства охорони здоров’я України не можна купатися у Вінниці на пляжах «Хімік», «Гонти», «Центральний», а також на «Вишенському озері». Не рекомендовано купатися у р. Дохно та Берладинка, що у Бершаді. Не варто приймати водні процедури у річці Соб в Іллінцях та Гайсині. Також таблички «купатися заборонено» мають з’явитися і у рекреаційній зоні у с. Копайгород Барського району (річка Немія), а також у Хмільнику в рекреаційній зоні парку відпочинку ім.Т.Шевченка та біля рятувального посту КП «Хмільниккомунсервіс» (р. П. Буг). Перевірки тривали з 2 по 9 серпня. Згодом їх повторять. Дані оновлюються щотижня.

Раніше NaПарижі повідомляв, що у червні на Вінниччині «заборонених» місць для купання було шість.