Лариса Білозір запросила молодь долучатися до розробки ідей, написання і реалізації проектів на Шаргородщині

Новини Вінниці / Лариса Білозір запросила молодь долучатися до розробки ідей, написання і реалізації проектів на Шаргородщині

Лідери та заступники голів учнівського самоврядування 24 навчальних закладів району з 12 по 14 вересня мали змогу зустрітися з працівниками соціальних служб, волонтерами. Серед основних спікерів заходу була запрошена депутат Вінницької обласної ради, голова ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір. Зустріч проходила на базі оздоровчого табору ім. В.Загурного у селі Клекотина.

Відбулась четверта районна школа управлінської майстерності учнівських лідерів Шаргородщини.

Лідери та заступники голів учнівського самоврядування 24 навчальних закладів району з 12 по 14 вересня мали змогу зустрітися з працівниками соціальних служб, волонтерами. Серед основних спікерів заходу була запрошена депутат Вінницької обласної ради, голова ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір. Зустріч проходила на базі оздоровчого табору ім. В.Загурного у селі Клекотина.

Загалом більше 50 кращих учнів району, які не лише досягли успіхів у навчанні, але й займають активну громадянську позицію і плідно працюють в сфері учнівського самоврядування були серед тих, хто взяв участь у цьогорічній школі управлінської майстерності.

Зараз чимало майбутніх випускників планують своє майбутнє, але мало хто з них знає про ті можливості, які перед ними відкриваються завдяки міжнародним програмам. Здебільшого, діти в районах не мають доступу до інформації про стипендіальні програми, які дають їм можливість безкоштовно навчатись у кращих університетах Європи та світу. Виступ Лариси Білозір стосувався саме перспектив навчання за кордоном та участі молоді в міжнародних програмах, що діють при  університетах, які впроваджуються урядами та міжнародними фондами. Вона зазначила, що разом із фахівцями ГО «Асоціація Євроклубів Вінниччини», готова виступити консультантом та надавати інформацію усім охочим про освітні програми світу. Однак депутат одразу підкреслила, що закликає молодь повертатись в Україну та впроваджувати здобуті знання тут.

І це не пусті слова. Лариса Білозір сама здобувала освіту за кордоном - у США, Бельгії та Іспанії,- але усі свої знання застосовує для розвитку рідної Вінниччини. Після закінчення Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка, у 2004 році Лариса Білозір отримала ступінь магістра з бізнес адміністрування Міжнародного інституту менеджменту, м. Брюсель, Бельгія. А у 2008 році захистила дисертацію та здобула наукову ступінь кандидата економічних наук.

Зараз Лариса Білозір, окрім іншого, активно навчає громади писати проекти для залучення грантових коштів на вирішення нагальних проблем у населених пунктах регіону. І закликала молодь також долучатися до цього процесу.

«Запрошую вас ще більш активно включатися в роботу і не лише у шкільному самоврядуванні. Наша громадська організація «Життя та розвиток громад» у цьому 2018 році у Шаргородському районі допомогла з написанням, співфінансуванням і реалізацію 16-ти проектів. А якщо рахувати разом із Мурафською ОТГ, на території якої ми знаходимося, то 18. Зокрема, тут буде зроблений "Спортивний центр «Street Workout». В інших селах і місті Шаргороді будуть реалізовані проекти, що також стосуються покращення якості життя і для дітей і для дорослих мешканців громади. Проекти спрямовані на формування екологічної свідомості, збереження історичної пам’яті, організацію дитячого дозвілля. Я запрошую вас долучатися до розробки ідей, написання і реалізації проектів. Практикуйте уже зараз, ставайте щораз кращими і досвідченішими адже саме ви є тим майбутнім, на яке розраховує наша держава»,- підкреслила Лариса Білозір.

Вона також навела приклад Владислава Дідуха - учасника стипендіальної програми, яка працює у Польщі у Лодзькій Політехніці. Хлопець, наш земляк із с. Рахни Лісові, наразі пише дипломну роботу і у жовтні захищається за напрямком інформатика. А його сестра Марія Дідух цьогоріч також вступила до Лодзької Політехніки на конкурсній основі на безкоштовне навчання. Лариса Білозір вручила Марії сертифікат за її успіхи у навчанні та для підтримки починань у Європі.

«Я сподіваюся, що після отримання професійних знань та навичок у Європі Марія та Владислав повернуться до України і приєднаються до команди молодих фахівців, які сприятимуть розвитку рідної країни»,- резюмувала Лариса Білозір.