Лариса Білозір: «Ми послідовно виконуємо взяті на себе зобов'язання»

Новини Вінниці / Лариса Білозір: «Ми послідовно виконуємо взяті на себе зобов'язання»

Робота з громадами у напрямку написання та реалізації проєктів, яку впровадила Лариса Білозір на Вінниччині, щороку продовжує давати нові позитивні результати. І навіть після обрання народною депутаткою вона не залишила округ та виконує обіцяне.

Робота з громадами у напрямку написання та реалізації проєктів, яку впровадила Лариса Білозір на Вінниччині, щороку продовжує давати нові позитивні результати.  І навіть після обрання народною депутаткою вона не залишила округ та виконує обіцяне.

У час, коли, здається, що скрізь суцільний негатив, безнадія та деградація, віри у можливість змін у більшості з нас все менше. Але тим і цінніші приклади успішних історій. Розповідати про які варто, хоча б тому, щоб зрозуміти, що навіть одна людина може залучити, організувати та направити у потрібне русло цілі громади.

Три роки тому, тоді ще громадська активістка та депутат облради, а нині - народна депутатка України Лариса Білозір, почала навчати наші громади азам написання проєктів та залученню додаткового фінансування. Все для того, аби навіть найменші села з мізерними бюджетами могли вирішувати наболілі проблеми. На початку у громадах такі активні дії сприймали скептично. Але як показав час - помилялись. Адже за ці кілька років низка районів Вінниччини зуміла залучити мільйони гривень для вирішення нагаьних проблем.

2019-й рік - не є виключенням. Цьогоріч стали переможцями 283 проєкти громад із 749 поданих на обласний конкурс з усієї Вінниччини. Серед них 63 проєкти з Шаргородського (22), Томашпільського (9), Тульчинського (15), Чернівецького (8) та Мурованокуриловецького (9) районів, які підтримала Лариса Білозір.

Фото. Реалізований проєкт (Створення комфортного середовища в КДЦ, для збереження культури на селі) у с. Попелюхи

Як і в попередні роки, здебільшого, це так зване «залатування дір» - вирішення тих проблем, які потребували цього давно. Враховуючи вкрай критичний стан значної кількості соціально важливих об’єктів, таких як садочки, школи, ФАПи, амбулаторії, водогони, кошти залучаються саме на їхній ремонт чи реконструкцію, також встановлюються нові спортивні та ігрові майданчики та впроваджують  сортування сміття.

Чому написання проектів це важливо для громад? Бо суть конкурсу полягає в тому, щоб при мінімальних бюджетних вливаннях отримати максимальний результат за рахунок партнерів, що також долучаються до реалізації ініціативи.

Фото. Реалізований проєкт (Найкраще дітям!!! Турбуймося про підростаюче покоління!) с. Рахни-Лісові

«Як правило на кожну витрачену з бюджету гривню, громади залучають ще три. Для прикладу, наша громадська організація «Життя та розвиток громад» єдина, що охопила таку кількість співфінансувань - 63 проєкти в усіх п'яти районах округу. Ми послідовно виконуємо взяті на себе зобов'язання щороку. Зараз якраз і відбувається активна фаза співфінансування. Загалом наш вклад у розвиток регіону більше 940 тис. гривень, а ще консультативна підтримка та робота на обласному рівні. Ось так завдяки підтримці партнерів, фонду конкурсу та громадам буде реалізовано проєктів на суму 18,6 млн. гривень лише у наших 5 районах»,- підкреслила Лариса Білозір.

Вона переконана, що саме системний підхід може забезпечити успіх у будь-якій справі. Тому підтримка громад у їх прагненнях якісних змін продовжується тепер і на столичному рівні.

Наш кор.

admin

12 жовтня, 2019