Купальний сезон у Вінниці: на пляжах знайшли яйця аскарид і кишкову паличку

Новини Вінниці / Купальний сезон у Вінниці: на пляжах знайшли яйця аскарид і кишкову паличку

Щороку вінничанам не радять купатися у Південному Бузі у межах міста. Можна хіба що приймати сонячні ванни. Дослідження у районі трьох міських пляжів вказують на те, що вона може стати причиною появи гельмінтозів та кишкових розладів. Фахівці виявили значні перевищення допустимих норм майже всіх показників.

Щороку вінничанам не радять купатися у Південному Бузі у межах міста. Можна хіба що приймати сонячні ванни. Дослідження води у районі трьох міських пляжів вказують на те, що вона може стати причиною появи гельмінтозів та кишкових розладів. Фахівці виявили значні перевищення допустимих норм майже всіх показників.

Попри велику берегову лінію в межах Вінниці лише три з десятка міських пляжів дозволені для відпочинку містян. Це «Центральний», «Хімік» та зона на Вишенському озері. Саме їх перевіряють фахівці ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України». І результати невтішні. Через забруднення бузької води відпочиваючим не радять занурюватися. Краще споглядати на водну гладь із берега.

Отже, згідно з дослідженнями лабораторії, на території трьох пляжів показники води навіть погіршилися у порівнянні з минулорічними. У трьох зонах відпочинку спостерігається перевищення рівня кишкової палички, а в двох знайшли яйця гельмінтів.

     

Враховуючі дані досліджень, у Вінницькому міському управлінні ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області наголошують на забороні купання на пляжах Південного Бугу та у Вишенському озері.

Макс Мельник

28 червня, 2019