Коровій відсторонив від посади чиновника Вінницької ОДА, якого підозрюють у хабарництві (ДОКУМЕНТ)

Новини Вінниці / Коровій відсторонив від посади чиновника Вінницької ОДА, якого підозрюють у хабарництві (ДОКУМЕНТ)

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій відсторонив від посади строком на два місяці директора департаменту будівництва, містобудування та архітектури Вінницької обласної державної адміністраці Дмитра Романченка, який є фігурантом справи щодо вимагання та отримання неправомірної вигоди з переможців тендерів. Його силовики затримали близько 18 години 9 квітня у центрі Вінниці.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій відсторонив від посади строком на два місяці директора департаменту будівництва, містобудування та архітектури ОДА Дмитра Романченка, який є фігурантом справи щодо вимагання та отримання неправомірної вигоди з переможців тендерів. Його силовики затримали близько 18 години 9 квітня у центрі Вінниці.

Відповідне розпорядження Валерій Коровій підписав сьогодні, 10 квітня, повідомляє сайт ОДА.

За версією поліції, він вимагав майже 180 тисяч гривень неправомірної вигоди за підписання актів виконаних робіт. В ході слідства було встановлено, що кошти фігурант вимагає та отримує від представників комерційних структур, які є переможцями тендерів на проведення робіт за бюджетні кошти. Сума неправомірної вигоди складала 10% від суми перерахованих коштів по актах виконаних робіт. Керівника структурного підрозділу обласної державної адміністрації затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.