Комунальники готують вінницькі фонтани до чергового сезону, який стартує менш ніж за два тижні

Новини Вінниці / Комунальники готують вінницькі фонтани до чергового сезону, який стартує менш ніж за два тижні

У Вінниці комунальники готують міські фонтани до нового сезону. Роботу водограї розпочнуть з 15 квітня, однак за сприятливих на те умов. Про це NaПарижі розповів директор департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Володимир Ніценко.

У Вінниці комунальники готують міські фонтани до нового сезону. Роботу водограї розпочнуть з 15 квітня, однак за сприятливих на те умов. Про це NaПарижі розповів директор департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Володимир Ніценко.

За його словами, сьогодні проводяться регламентні роботи, крім того, водограї чистяться від сміття.

На сьогодні у Вінниці 10 фонтанів перебувають на балансі міста. Тому часто обласний центр називають містом водограїв. Принаймні, містяни. Поки що не відома доля фонтану на площі Костянтина Могилка, тобто "біля літака". Адже компанія, яка його будувала, не здала його в експлуатацію міській раді. Тому, коли він запрацює, у владі не готові сказати.

Нагадаємо, у тестовому режимі "сухий фонтан" на площі Костянтина Могилка запускали 9 травня 2017 року. Він виконаний за "сухою" технологією, тобто без фонтанного басейну. Комплекс розділений на дві симетричні частини, кожна з яких має по вісім отворів для водних струменів. Вони оснащені світловими елементами, які підсвічують струмені води різними кольорами.