Комп'ютерна програма паралізувала роботу відділення Укрпошти у Вінниці. Містяни не можуть розрахуватися за комунальні послуги (ФОТО)

Новини Вінниці / Комп'ютерна програма паралізувала роботу відділення Укрпошти у Вінниці. Містяни не можуть розрахуватися за комунальні послуги (ФОТО)

Біля відділення №30 Укрпошти, що на проспекті Юності у Вінниці, містяни удосвіта займають черги, щоб вчасно розрахуватися за спожиті послуги. У ній годинами простоюють пенсіонери, інваліди та інші споживачі. Кому починає бракувати кисню, на якийсь час виходять подихати на вулицю. Утім, сьогодні, 18 лютого, як й протягом кількох попередніх днів, багатьом з них так і не вдалося розрахуватися за «комуналку».

Біля відділення №30 Укрпошти, що на проспекті Юності у Вінниці, містяни чи не удосвіта займають чергу, щоб вчасно розрахуватися за спожиті послуги. У ній годинами простоюють пенсіонери, інваліди та інші споживачі. Кому починає бракувати кисню, на якийсь час виходять подихати на вулицю.

Утім, сьогодні, 18 лютого, як й протягом кількох попередніх днів, багатьом з них так і не вдалося розрахуватися за «комуналку». Як тільки почали приймати платежі, стало відомо, що процес розрахунку за газ, світло, утримання будинку та інші послуги може розтягнутися на дуже тривалий час. Так воно й сталося.

Касири лише розводили руками, пояснюючи своїм клієнтам, що погано працює нова комп'ютерна програма. Мовляв, її запустили 1 лютого, тож виникають збої в роботі. Й це відбувається не один день.

За якийсь час люди, які по 2-3 години простояли в черзі, почули звістку, що «програма взагалі перестала працювати». А на віконцях кас з'явилися таблички з повідомленням щодо припинення роботи.

За кілька хвилин працівниця цього поштового відділення Валентина Томачинська повідомила, що невідомо, чи взагалі можна буде сьогодні оплатити комунальні послуги. Мовляв, усе це через «програму».

Дехто з відвідувачів телефонував на різні «гарячі лінії», намагаючись щось вдіяти, аби проблема була розв'язана. Утім, результату це не принесло. Близько опівдня частина людей залишила приміщення поштового відділення...

 
 

Юрій Ярмощук

18 лютого, 2019