Комісований із ЗСУ вінничанин Андрій Машковцев продає свою «пророчу» картину

Новини Вінниці / Комісований із ЗСУ вінничанин Андрій Машковцев продає свою «пророчу» картину

Вінницький митець Андрій Машковцев нещодавно вимушено демобілізувався. Після отриманої контузії його визнали не придатним для подальшого проходження служби у ЗСУ. Нині він знову почав малювати, і продає картину «Між небом та водою», яку називає пророчою.

Як зазначає художник, робота цікава тим, що є своєрідним передбаченням сьогоднішній подій. На той час Україна очікувала на європейське майбутнє, але зависла «між небом та землею». Потім були Майдан, анексія Криму, початок російського вторгнення, мінування Чорного моря, особиста трагедія…

«Я створив цю картину у 2012 році. Ніби ніщо не передвіщало біди, у мене все було добре, але якесь відчуття небезпеки переслідувало мене і врешті решт вилилось у таке полотно», - зазначає Андрій.

Хоча більшість робіт Машковцева перебуває у приватних колекціях поціновувачів українського сюрреалізму в Європі та Америці, це полотно залишалось у запасниках. Ще перед початком повномасштабного вторгнення Андрій втратив стабільну роботу в іноземній компанія, де працював web-дизайнером. Скоротила робочі місця там, надавши перевагу індійським фахівцям.

Андрій пішов воювати добровольцем з перших днів війни. Його підрозділ вів оборону Чернігова. Там він отримав контузію. Спочатку він не звернув увагу на неприємні симптоми, та згодом наслідки виявились серйозними. Чоловіка комісували.

Тепер поступово повертається до мирного буття. Піклується про собаку, які підібрав на вулиці. Малює. Продає свої картини. Адже потрібно жити…