Колишній вінницький м’ясокомбінат перетворять на торговельний центр? Як він виглядає «згори» (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Колишній вінницький м’ясокомбінат перетворять на торговельний центр? Як він виглядає «згори» (ВІДЕО)

У соцмережах вінничани активно обговорюють вірогідність перетворення території колишнього вінницького м’ясокомбінату на новий великий торгівельний центр та вивіз «зайвого». Наразі на «мертве» підприємство можна подивитися лише «з повітря».

У соцмережах вінничани активно обговорюють вірогідність перетворення території колишнього вінницького м’ясокомбінату на новий великий торговельний центр та вивіз «зайвого». Наразі на «мертве» підприємство можна подивитися лише «з повітря».

Нагадаємо, що корпуси і устаткування колишнього м'ясокомбінату належать ПАТ «Івано-Франківськ «Вінницям'ясо». Кінцевим бенефіціарним власником підприємства є відомий український бізнесмен Олег Бахматюк, який займається нафтою, газом, агропромисловістю, тощо.

Попри те, що більше десяти років вінницький актив мільярдер з Івано-Франківщини не використовує за призначенням – виробництво згорнуто – податки на землю сплачуються вчасно і в повному обсязі. Майно підприємства вивозили давно, і «чуткам» про продаж не один рік. Приміром у 2016-му році «Реал» писав про судовий процес одного з акціонерів-міноритаріїв, який намагався зупинити вивіз «металу».  

Наразі вінничани переконані, що територію «підлаштовують» під великий ТЦ. Враховуючи те, що м’ясокомбінат займає площу у 14,4 га, розмістити там можна кілька таких об’єктів. Нині територія колишнього підприємства майже не використовується. На YouTube-каналі вінничанка Таїса Гайда показала, як зараз виглядають площі «гіганта» радянських часів.

Макс Мельник

11 вересня, 2019