Колишній в'язень вночі проник в радіологічне відділення Вінницького онкодиспансеру

Новини Вінниці / Колишній в'язень вночі проник в радіологічне відділення Вінницького онкодиспансеру

Сьогодні, 29 грудня, невідомий зловмисник проник у радіологічні відділення Вінницького обласного онкодиспансеру. Чоловік близько третьої години ночі розбив вікно та ввійшов через нього у приміщення, де знаходиться гамма-терапевтичний апарат з джерелом випромінювання. Зловнисник намагався потрапити саме у бункер, де знаходиться небезпечний об'єкт. Для цього він потрощив вагонку, зірвав замок та пошкодив пульт управління.

Сьогодні, 29 грудня, невідомий зловмисник проник у радіологічні відділення Вінницького обласного онкодиспансеру. Чоловік близько третьої години ночі розбив вікно, ввійшов через нього у приміщення, де знаходиться гамма-терапевтичний апарат з джерелом випромінювання. Він намагався потрапити саме у бункер, де знаходиться небезпечний об'єкт. Для цього злодій потрощив вагонку, зірвав замок та пошкодив пульт управління.

Цікаво, що перед тим, як увійти у будівлю та розбити вікно, він зняв взуття.

Відеокамера зафіксувала зловмисника в приміщенні медичної установи. Відео можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/naparise.vinnitsa/videos/1743468362343897/

Як відомо NaПарижі, на автоматичний сигнал тривоги служба охорони не відреагувала.За кілька хвилин медична сестра відділення натиснула тривожну кнопку. Щоправда, до приїзду працівників служби державної охорони зловмисник, який ввів себе неадекватно, добряче налякав, як медичний персонал, так і пацієнтів.

Правоохоронці, щоприїхали на виклик, забрали правопорушника. Однак, вже о 7 годині ранку із перев'язаними руками, адже порізався склом від розбитого вікна, раніше затриманий опинився на місці надзвичайної ситуації та погрожував медсестрі. Чоловік вимагав пояснити, для чого співробітниця викликали поліцію. Після цього "нічний гість" зник у невідомому напрямку.

NaПарижі відомо, що затриманий вночі чоловік родом із Львова, та був судимий за крадіжки.

Як повідомили NaПарижів у прес-службі ГУНП у Вінницькій області, його особу встановлено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст 194 ККУ (Умисне знищення або пошкодження майна). Запобіжний захід має оборати суд.  

Нагадаємо, навесні цього року у єдиному в онкодиспансері гамма-терапевтичному апараті замінили джерело випромінення, вартість якого становила вісім мільйонів гривень.