Колишній регіонал, лідер «Опозиційного Блоку» Юрій Бойко відвідав Вінниччину, де заявив, що боротиметься із рейдерством (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Колишній регіонал, лідер «Опозиційного Блоку» Юрій Бойко відвідав Вінниччину, де заявив, що боротиметься із рейдерством (ВІДЕО)

Зазвичай поїздки в регіони лідерів партій та фракцій не залишаються непоміченими серед місцевих представників засобів масової інформації, навколо них чимало «шуму». Особливо в період перевиборних перегонів. Хоча офіційно виборча кампанія поки не стартувала та парламентарі вже почали турне областями, мабуть у пошуках «свого» електорату. Однак сьогоднішній візит до Вінниччини народного депутата , який очолює «Опозиційний Блок» Юрія Бойка можна назвати «тихим». Колишній регіонал зробив ставку на аграріїв та у селі Устя Бершадського району поспілкувався з фермерами. Під час зустріч, яку організувала «Всеукраїнська Аграрна Рада» на базі ТОВ «Устянське» були обговорені найбільш важливі питання, які турбують сільгоспвиробників.

Зазвичай поїздки в регіони лідерів партій та фракцій не залишаються непоміченими серед місцевих представників засобів масової інформації. Навколо них чимало «шуму». Особливо в період перевиборних перегонів. Хоча офіційно виборча кампанія поки не стартувала, але парламентарі вже почали турне областями, мабуть у пошуках «свого» електорату. Однак сьогоднішній візит до Вінниччини народного депутата, який очолює «Опозиційний Блок», Юрія Бойка можна назвати «тихим». Колишній регіонал зробив ставку на аграріїв та у селі Устя Бершадського району поспілкувався з фермерами. Під час зустріч, яку організувала «Всеукраїнська Аграрна Рада», на базі ТОВ «Устянське» були обговорені найбільш важливі питання, які турбують сільгоспвиробників.

Як повідомляє ВАР, «дана зустріч була організована у рамках майбутнього підписання меморандуму між ВАР та партією «Опозиційний блок» про спільне реформування аграрного сектору. Нагадаємо, раніше ВАР підписала відповідний документ з партіями «Об’єднання «Самопоміч» та «Батьківщина». Текст даного меморандуму є відкритим та був запропонований до підписання усім парламентським політичним силам без виключення».

У інтерв’ю телеканалу «Прямий» Юрій Бойко підкреслив, що часто спілкується із фермерами, чимало з яких скаржаться на рейдерство.

«Якщо живе фермер, то буде жити і село. Сьогодні 50 тисяч фермерських господарств малих і середніх годують більше 600 тисяч людей - це 600 тисяч робочих місць. Держава повинна їм допомагати, щоб бізнес був ефективним, ще більше нарощували свій видобуток продукції. Тому що вже сьогодні 41% експорту - це сільськогосподарська продукція… Сьогодні стала проблема, якої ще два–три роки тому не було. Це рейдерство. З початку року було 500 випадків рейдерських захоплень врожаїв та земель фермерів. Під дахом державних структур, правоохоронних органів, Міністерства юстиції. Кожен день практично три рейдерських захоплень в країні. Ця проблема потребує вирішення. Зрозуміло, що після зміни влади всі учасники цього ганебного процесу будуть відповідати по закону. Ми цього доб’ємося», - зазначив Юрій Бойко.

Катерина Горбатюк

13 вересня, 2018