Коли вінничанам у травні чекати на магнітні бурі

Новини Вінниці / Коли вінничанам у травні чекати на магнітні бурі

Починаючи з Великодніх свят вінничани відчувають втому. Перш за все через переїдання. Багато хто жаліється, що понаднормове споживання смаколиків починає пригнічувати. З початку травня вінничан чекає нове випробування – почнуться магнітні бурі.

Починаючи з Великодніх свят вінничани відчувають втому. Перш за все через переїдання. Багато хто жаліється, що понаднормове споживання смаколиків починає пригнічувати. З початку травня вінничан чекає нове випробування – почнуться магнітні бурі.

Хвиля магнітних бур очікується вже 1-2 травня. Вони будуть несильними, і людям, які не страждають на метеозалежність, неприємностей додати не повинні. Аналогічні магнітні бурі прогнозують і 7 травня.

Деякі фахівці відзначають, що 5 травня Землю накриє буря, яка триватиме лише один день, але додасть чимало неприємностей для метеозалежних людей. Вони будуть скаржитися на швидку стомлюваність і головні болі. В цілому, в емоційному плані людей чекає підвищена дратівливість і загальне депресивний стан. Крім того, погіршення самопочуття і загострення основного захворювання очікує тих, хто страждає на гіпертонію і серцево-судинними захворюваннями.

Наступний найнебезпечніший, період можливий між 11-им  і 17 травня. В ідеалі цей період добре б пересидіти вдома, відмовитися від перенавантажень. Навіть здоровим людям, які не скаржаться на метеозалежності, потрібно бути уважними.

Саме в середині травня досягне піку активність на поверхні Сонця. Звідси і сильні коливання магнітного поля Землі, відповідно, і найсильніші травневі бурі.

Чого чекати? Крім загальних симптомів - загострення хронічних захворювань, перепадів настрою, загального нездужання - можливі також:

• проблеми із зором: обережніше з роботою на комп'ютері або при користуванні гаджетами;

• проблеми з дихальною системою: напади задухи і задишка можливі навіть в стані спокою;

• різко зростає ризик тахікардії.

Лікарі рекомендують заздалегідь запастися всіма необхідними ліками, а при найменшому погіршенні здоров'я звертатися до медиків.

Наступний етап магнітних бур «заплановано» - на 20-25 травня. Він менш катастрофічний, ніж попередній. Основний удар припаде на психоемоційний, а не фізичний стан людей. Знизиться концентрація уваги і погіршиться пам'ять, так що краще відмовитися від потенційно небезпечних видів діяльності, які вимагають підвищеної концентрації уваги. В цілому, людей очікує втома, погіршення самопочуття, спалахи адреналіну, висока дратівливість і підвищена агресивність, пригніченість і депресивний настрій. Рекомендується уникати сварок і різних емоційних потрясінь.

Заключний травневий метеоудар випав на 28 травня. Це друга найпотужніша буря за місяць. На цей день краще не планувати тривалі поїздки або справи, що вимагають значних фізичних зусиль. Магнітні бурі часто спровокують сонливість або, навпаки, безсоння, раптове погіршення самопочуття, неуважність.

До речі, медики у ці дні радять, зокрема, перш за все звернути увагу на харчування - потрібно уникати переїдання, воно підвищує навантаження на серцево-судинну систему.

Олеся Рудницька

30 квітня, 2019