Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)

Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)

Сьогодні, 12 січня, у Вінниці відбулося масове щедрування та колядування. Вітали городян із святами кілька сотень вінничан, які з’їхалися до обласного центру на фестиваль народного мистецтва «Різдвяне диво», яке проходить вже вп’яте.

Сьогодні, 12 січня, у Вінниці відбулося масове щедрування та колядування. Вітали городян із святами кілька сотень вінничан, які з’їхалися до обласного центру на фестиваль народного мистецтва «Різдвяне диво».

За традицію дійство почалося на Майдані Незалежності. Тут аматорські і народні колективи з усієї Вінниччини щедрували, колядували і танцювали. Згодом  святковою ходою, кожен район із своєю різдвяною зіркою під українську музику, пройшовся центром Вінниці до Центрального парку культури та відпочинку.

Біля головної ялинки Вінниці учасники цьогорічного дійства розгорнули своєрідне «різдвяне містечко», де пригощали, наливали, співали, танцювали. Розважали містян та веселилися самі.

Кожен район презентував свою світлицю, у якій показав чим славиться та чим багатий. Тут частували смаколиками з різних куточків Вінниччини, пригощали кутею, різноманітною випічкою, варениками та ковбасами.

У світлицях можна було побачити автентичничний символ свята Різдва –  дідух, а також вертеп і вироби, переважно на різдвяну тематику, народних майстрів, які живуть в тому чи іншому районі.

Поки одні пригощали, інші колядники та щедрівники співали різдвяних пісень під час так званого святкового марафону «Засіваймо добром».

Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)Новини Вінниці / Колядники й щедрівники з районів області з’їхалися до Вінниці на «Різдвяне диво» (ФОТО)