Хворих на грип у вінницькому регіоні помітно меншає

Новини Вінниці / Хворих на грип у вінницькому регіоні помітно меншає

Рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) на Вінниччин за минулий тиждень зменшився 17,5%. За медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 7265 мешканців вінницького регіону.

Рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) на Вінниччин за минулий тиждень зменшився 17,5%. За медичною допомогою з приводу  ГРВІ звернулось 7265 мешканців вінницького регіону.

За даними прес-служби Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України, захворюваність була на 41,7% нижчою епідемічного порогового рівня. До лікарень потрапило 162 вінничан, в тому числі 127 дітей.  

«Найбільші рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались в Бершадському, Жмеринському та Тиврівському районах. З початку епідемічного сезону 2018-2019 років  вірусологічною лабораторією ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом ПЛР  досліджено 96 зразків матеріалу, у 56 випадках було виділено вірус грипу типу А, в т.ч. 36 грипу А/H3N2», - зазначили в обласному центрі.

 

Саша Григоровська

7 березня, 2019