Хто з вінницьких спортсменів поїде на зимову Олімпіаду 2018

Новини Вінниці / Хто з вінницьких спортсменів поїде на зимову Олімпіаду 2018

У лютому 2018 року у місті Пхьончхан в Південний Кореї проходитимуть двадцять треті Зимові Олімпійські ігри. У змаганнях з 15-ти зимових видів спорту розігруватиметься 100 комплектів нагород. Матиме шанс поборотися за медаль Олімпіади-2018 року і вінничанин Олег Йолтуховський.

У лютому 2018 року у місті Пхьончхан в Південний Кореї проходитимуть двадцять треті Зимові Олімпійські ігри. У змаганнях з 15-ти зимових видів спорту розігруватиметься 100 комплектів нагород.

Матиме шанс поборотися за медаль Олімпіади-2018 року і вінничанин Олег Йолтуховський. Лижник із Бару - єдиний спортсмен з Вінниччини, хто претендує на місце в українській олімпійській збірній.Про це NaПарижі повідомив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський.

"Сьогодні  лижник Олег  Йолтуховський знаходиться на зборах у Швейцарії, адже у нас йому тренуватися ніде. На жаль, на Вінниччині не культивуються зимові види спорту , а тому і претендентів не багато. Що стосується олімпійської збірної, то вона  буде формуватися у січні. Принаймні, на сьогодні наказів міністерства щодо олімпійців нема",  - розповів Сергій Чернявський.

Нагадаємо, російська збірна не братиме участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському місті Пхьончхан. Таке рішення було ухвалено вчора, 5 грудня, на засіданні виконкому МОК. Відсторонили національну збірну Російської Федерації від участі в Іграх через допінговий скандал.

Та все ж, російські спортсмени, які не потрапили до "чорного списку", мають шанси поборотися за медалі. Виняток буде зроблено лише для чистих в плані допінгу росіян. Вони зможуть виступити під нейтральним (олімпійським) прапором. На церемоніях нагородження буде виконуватися олімпійський гімн, а не Росії, а на їх формі не буде символіки чи прапора РФ.

Саша ГРИГОРОВСЬКА