Хто з вінницьких нардепів приймав участь у бійці у залі ВР за банер про Медведчука (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Хто з вінницьких нардепів приймав участь у бійці у залі ВР за банер про Медведчука (ВІДЕО)

Останнім часом вінницькі обранці не так часто втручаються з кулаками у «диспути» під час сесій Верховної Ради, але деякі з них традиційно не стоять осторонь парламентських процесів. Приміром, 20 грудня банер про Медведчука зірвав Нестор Шуфрич, і він, і Юрій Бойко отримали стусанів від Юрія Берези. У «масових заворушеннях» в сесійній залі приймали участь два десятки нардепів. Серед них були помітні вінничанин Андрій Тетерук і Іван Мельничук з Літина.

Останнім часом вінницькі народні обранці не так часто втручаються з кулаками у «диспути» під час сесій Верховної Ради, але деякі з них традиційно не стоять осторонь парламентських процесів. Приміром, 20 грудня банер про Медведчука зірвав Нестор Шуфрич, і він, і Юрій Бойко отримали стусанів від Юрія Берези. У «масових заворушеннях» в сесійній залі приймали участь два десятки нардепів. Серед них були помітні вінничанин Андрій Тетерук і Іван Мельничук з Літина.

З чого все почалося? Нагадаємо, спочатку 240 депутатів підтримали «церковний» законопроект щодо перейменування УПЦ МП. Коли спікер Парубій хотів надати слово фракціям БПП та «Народного фронту», представники НФ прикріпили до трибуни плакат із зображенням Медведчука за ґратами і написом: «Агента Путіна Медведчука - під суд».

Нібито прогулюючись до трибуни підійшов Шуфрич і зірвав банер, на що перших зреагував Береза. Так виникла бійка між «опоблоківцями» і представниками інших фракцій. Найбільш активними були Юрій Береза ​​та Андрій Денисенко. А от майбутньому кандидату Юрію Бойку дісталося мабуть більше за інших. Він потрапив під «перехресний вогонь» і врятувався лише тим, що з проходу опинився на місцях для голосування. Здалося, що нардеп навіть був у легкому нокдауні.

Олег Верлан

20 грудня, 2018