Хрестоматійне затримання злодія у Вінниці: студент дає фору оперативникам (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Хрестоматійне затримання злодія у Вінниці: студент дає фору оперативникам (ФОТО, ВІДЕО)

Вранці 31 серпня 21-річний вінницький студент «задокументував» злочин і затримав крадія фактично за всіма канонами поліцейської роботи. Вінничанин став випадковим свідком, як чоловік викрадає чужий велосипед, зафільмував це, а потім наздогнав зловмисника і передав правоохоронцям його разом з доказами.

Вранці 31 серпня 21-річний вінницький студент «задокументував» злочин і затримав крадія фактично за всіма канонами поліцейської роботи. Вінничанин став випадковим свідком, як чоловік викрадає чужий велосипед, зафільмував це, а потім наздогнав зловмисника і передав його правоохоронцям разом із доказами.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУНП у Вінницькій області, інцидент стався на вулиці Стрілецькій. Близько пів на сьому годину ранку до поліції надійшло повідомлення, що у дворах багатоповерхівок затримано правопорушника, який намагався викрасти велосипед, пристебнутий тросом до парапету біля одного з під’їздів будинку.

Вінницький студент на мобільний телефон зняв злочин. А саме як правопорушник кусачками перерізає трос. Після того парубок хотів зупинити викрадача. Чоловік покинув велосипед, над яким «працював» і намагався втекти. У сусідньому дворі хлопець наздогнав злодія та попросив перехожих викликати поліцію.

Прибувши на місце події, слідчо-оперативна група затримала 36-річного вінничанина. Кусачки знайшли біля велосипеда. У відділенні поліції зясувалося, що затриманий – людина правоохоронцям відома. Раніше чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та наркозлочини.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 ККУ (грабіж). Правопорушнику загрожує до 6 років позбавлення волі.