Кам’яний «грамофон» у центрі Вінниці: біля «дитячого» фонтану облаштували нову незвичну локацію

Новини Вінниці / Кам’яний «грамофон» у центрі Вінниці: біля «дитячого» фонтану облаштували нову незвичну локацію

Вінничанам пропонують слухати музики не лише у смартфоні. Гаджет можна вставити у стилізований «грамофон» з граніту, який підсилить звук. На Європейській площі, у центрі Вінниці, з’явилася нова локація. Окрім кам’яної скульптури облаштовані місця для насолоди музикою – кілька пеньків.

Вінничанам пропонують слухати музики не лише у смартфоні. Гаджет можна вставити у стилізований «грамофон» з граніту, який підсилить звук. На Європейській площі, у центрі Вінниці, з’явилася нова локація. Окрім кам’яної скульптури, там облаштовані місця для насолоди музикою – кілька пеньків.

Між будівлею Вінницького міськсуду та дитячим майданчиком Рошен з минулого року функціонує так зване дитяче або сімейна кафе «Happy Monkey». Поруч є фонтан з дітьми під парасолькою, скульптури жаби, тощо. Заклад належить родині відомого місцевого бізнесмена Сергія Капусти, яка постійно фінансує і створення скульптур родиною Володимира Овраха.

На минулому тижні зелена зона поповнилася новою композицію – кам’яним «грамофоном». У спеціальний отвір варто покласти смартфон з включеною музикою, а потім сісти поруч, аби відчути різницю у звучанні. Кажуть, підсилення звуку символічне і залежить від потужності динаміків самого телефону.   

Оскільки локація нова, черги серед вінничан-меломанів немає навіть попри аншлаг у кафе, дитячому майданчику і сквері. Але все згодом…

Макс Мельник

19 серпня, 2019