Інклюзія - не ілюзія: у Вінниці відкрили манікюрний кабінет, де послуги надають люди з інвалідністю

Новини Вінниці / Інклюзія - не ілюзія: у Вінниці відкрили манікюрний кабінет, де послуги надають люди з інвалідністю

Вінниця все більше перетворюється на місто, де кожен бажаючий може себе самореалізувати, для цього на заваді не стане навіть інвалідний візок. Все частіше з’являються новини,що у місті знайшли роботу люди з інвалідністю..Відтепер в обласному центрі на базі громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» запрацював інклюзивний манікюрний, кабінет, де послуги надають люди з інвалідністю. Тут працюватиме дві дівчини, які отримали спеціальність, але працевлаштуватися не могли. Власники салонів або відмовляли їм у працевлаштуванні, або ж заклади були недоступними для вінничанок на візках. Тепер вони мають роботу, працюватимуть позмінно, графік підлаштовуватимуть., аби було зручно.

Вінниця все більше перетворюється на місто, де кожен бажаючий може себе самореалізувати, для цього на заваді не стане навіть інвалідний візок. Все частіше з’являються новини, що у місті знайшли роботу люди з інвалідністю. Відтепер в обласному центрі на базі громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» запрацював інклюзивний манікюрний кабінет, де послуги надають люди з інвалідністю. Тут працюватиме дві дівчини, які отримали спеціальність, але працевлаштуватися не могли. Власники салонів або відмовляли їм у працевлаштуванні, або ж заклади були недоступними для вінничанок на візках. Тепер вони мають роботу, працюватимуть позмінно, графік підлаштовуватимуть, аби було зручно.

Його відкрили рамках проекту «Соціалізація людей з інвалідністю через підприємницьку діяльність в м. Вінниці», який «Гармонія» реалізує за підтримки Фонду сприяння розвитку малих і середніх підприємств Проекту "Партнерство для розвитку міст" Проміс/pleddg.

«Людям з інвалідністю важко знайти відважного роботодавця, тому ми знайшли вихід з цієї ситуації. В рамках проекту ми створили бренд та логотип #Кульбабка і під даним брендом будемо відкривати робочі місця. Сьогодні відкриваємо перше робоче місце - локацію з манікюру. Тут кожен охочий може перетворити свої нігтики на витвір мистецтва, а також підтримати соціальну ініціативу. Незабаром відкриємо ще робочі місця для баристів з інвалідністю в 2-х торгівельних центрах м. Вінниця. Також на всіх локаціях можна буде придбати вироби хендмейду майстрів з інвалідністю», - зазначила член правління та коодинатор ініціатив з соціального підприємництва Людмила Нецкіна.

Фото Оксани Бондар