Губернатор Коровій розповів студентам, що потрібно змінити заради кращого майбутнього

Новини Вінниці / Губернатор Коровій розповів студентам, що потрібно змінити заради кращого майбутнього

З нагоди Дня студента очільники області Валерій Коровій та Анатолій Олійник зустрілися зі студентськими лідерами.

З нагоди Дня студента очільники області Валерій Коровій та Анатолій Олійник зустрілися зі студентськими лідерами.

Валерій Коровій, привітавши юнаків і дівчатам зі святом, розповів не лише про суспільно-політичну ситуацію й стан економіки в регіоні, а й дещо про свої студентські роки. А також про те, що слід змінити заради, так би мовити, кращого майбутнього.

 «Я пригадую свої студентські роки з надзвичайною щирістю, був дуже активним студентом. Саме в ті бурхливі часи зароджувалася революція в Чехії, потім в Румунії. І я переконаний, що якраз на початку 90-х років Україна втратила дуже багато, втратила свій потенціал для розвитку. І чимало тих проблем, які сьогодні стоять перед кожним з нас, перед країною, своїм корінням сягають якраз того періоду. Якщо вам відоме поняття «люстрація», то саме тоді потрібно було це здійснити - перезавантажити владу. Адже базова проблема українських реалій - у свідомості. І якщо ми не будемо міняти наші принципи, навички, підходи, ми не зможемо рухатися вперед. Маємо змінити світогляд. І це не тільки українська проблема», – вважає В. Коровій.

Чудово, що привітали студентських лідерів, але, будемо відверті, у кожному виші лідерами, як часто було за "радянських" часів, стають не лише активні, а ще й близькі до керівництва. Більшість з них вже, мабуть, на жаль, бачить себе за кордоном. Тому, варто інколи міняти "еліти". Можливо, були б корисні зустрічі зі звичайними студентами - "золотою серединою". Саме вони потім створюють майбутнє. Принаймні, так кажуть їхні педагоги.

Юрій ЯРМОЩУК

 

Сергій Маламура

17 листопада, 2017