Гройсман розповів, як Росія використовувала газ замість зброї проти України на прикладі Вінниці

Новини Вінниці / Гройсман розповів, як Росія використовувала газ замість зброї проти України на прикладі Вінниці

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає російський газогон в обхід України "Північний потік-2"новою зброєю РФ. Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Facebook.За його словами, так Кремль матиме більший вплив на Європу.Тим більше газ замість зброї країна-агресор застосовувала проти України вже давно.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає російський газогон в обхід України "Північний потік-2" новою зброєю РФ. Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, так Кремль матиме більший вплив на Європу.Тим більше газ замість зброї країна-агресор застосовувала проти України вже давно.

«Розкажу свій особистий приклад того, як Росія використовувала газ замість зброї проти України. Вінниця, 2005 рік, я мер міста. Одного дня Російська Федерація вирішила, що може понизити тиск газу у газотранспортній системі і створити штучний дефіцит енергопостачання. Зима, температура мінус 25, всі системи теплозабезпечення заповнені водою. Сотні тисяч українців стали заручниками морозу. Уявіть, люди з дітьми виходили зі своїх домівок на вулицю, щоб зігрітися! Я не вірю, що хтось з європейських країн хоче повторити нашу історію. Росія – цинічний агресор, якому не можна довіряти, а "Північний потік – 2" нова зброя цього агресора. В Кремлі хочуть знищити газотранспортну систему України, щоб мати міцний важіль впливу на Європу», - написав В. Гройсман.