Гра проти «Барселони» для вінничанина мала особливе значення: Хаві цікавиться Циганковим

Новини Вінниці / Гра проти «Барселони» для вінничанина мала особливе значення: Хаві цікавиться Циганковим

Іспанська «Жирона» завдяки результативним діям українців В.Циганкова та А.Довбика перемогла у принциповому поєдинку «Барселону» з рахунком 4:2 та посідає перше місце у турнірній таблиці Ла Ліги.

Українці «відкрили» рахунок на 12-й хвилині зустрічі. Гольову передачу Довбику віддав Віктор Циганков, вихованець вінницького футболу. Українці в сезоні 2023/24 на двох забили 11 голів і зробили 9 асистів за «Жирону»: у Довбика 8 голів і 6 асистів, у Циганкова - 3+3.

Цей дует сміливо можна назвати найуспішнішим серед українських легіонерів. Ба більше, ним цікавляться ТОП-клуби. У першу чергу та ж «Барселона». Ще перед матчем із сусідами по Каталонії наставник гранатово-синіх Хаві відмітив українців, а інтерес до них приписували зірковому тренеру і раніше.

«Цього року у них більше індивідуальності з Савіньо, Циганоквим, Довбиком, Іваном Мартіном. Я думаю, що вони можуть прагнути виграти Лігу, вони показали це. Вони лідери. Мені подобається, як вони атакують, вони сміливі, іноді вони залшаються позаду сам на сам», - цитує Хаві видання Sport.es.  

Наразі складно говорити про те, чи готова «Жирона» віддати лідерів під час зимового трансферного вікна, адже клуб претендує на перемогу у чемпіонаті. А от влітку перспектива продажу цілком реальна. До того ж для Циганкова інший контракт може суттєво поліпшити умови співпраці. Наразі у «Жироні» він заробляє отримує 44 231 євро на тиждень (2,3 млн євро на рік). За даними Capology, 25-річний українець на третьому місці в команді за розміром зарплати.

Макс Мельник

11 грудня, 2023