Голову Вінницької облради Анатолія Олійника намагаються пов'язати зі сумнівним бізнесом, заснованим біглим регіоналом

Новини Вінниці / Голову Вінницької облради Анатолія Олійника намагаються пов'язати зі сумнівним бізнесом, заснованим біглим регіоналом

Після останніх виборів все чіткіше стає зрозумілим, що спостерігаються незворотні процеси серед політичної еліти Вінниччини, до влади намагаються потрапити не тільки нові обличчя, а й старі, які мають «заплямовану» тісними зв’язками з втікачами-«регіоналами» репутацію та були у центрі гучних скандалів.

Після останніх виборів все чіткіше стає зрозумілим, що спостерігаються незворотні процеси серед політичної еліти Вінниччини, до влади намагаються потрапити не тільки нові обличчя, а й старі, які мають «заплямовану» тісними зв’язками з втікачами-«регіоналами» репутацію та були у центрі гучних скандалів.

Вже декілька років точаться скандали навколо створення ОТГ в одному з найбільших Гайсинському районі. Попри нібито бажання та бачення там ніяк не можуть сформувати громади та завершити реформу децентралізації.

Як пише VinMedia, останнє та найбільш гучне непорозуміння зараз відбувається навколо села Гранова. Голова Гранівської сільської ради Віктор Боднюк на теперішній час докладає максимум зусиль аби утворити свою власну об’єднану громаду та не допустити об’єднання цього села з будь-якою іншою ОТГ. Фактично на вагах інтереси конкретної родини та майбутня спроможність громади.

В ЗМІ писали, що Віктор Боднюк відомий тим, що має спільний бізнес з екс-міністром МВД, регіоналом Віктором Ратушняком. Саме напередодні останнього Майдану готувались документи для створення фермерського господарства «Елена» на честь жінки екс-міністра. Але родині Ратушняків довелось тікати. Тому ліпшим вирішенням проблеми на той момент було зареєструвати підприємство та вже роздерибанені землі КСП «Весна» на своїх «довірених» осіб – родину Боднюків. Тепер же ці три сімейних підприємства – є найбільшими фермерськими господарствами-орендарями землі на території тих сіл, на які Боднюк, як сільський голова, поклав око та свою господарську руку. Це є прямим порушенням антикорупційного законодавства. Хоча формально не він є керівників бізнесу, але в селі всім каже інше.

А ось нещодавно, після чергових зборів жителів із числа прихильних до Гранівського голови, Віктор Боднюк особисто назвав людей, які його підтримують та допомагають. Він згадав голову Вінницької обласної ради Анатолія Олійника, його заступника Ігоря Хміля (до речі, він особисто приїздив на віче у Гранів) та вже також депутата облради з неоднозначною репутацією, голову бюджетної комісії, яка вирішує питання розпорядження та розподілу бюджетних коштів в області – Геннадія Мазура.

Минулого тижня соцмережі сколихнув кричущий інцидент побиття мирних громадян Віктором Боднюком та його сином – заступником начальника Гайсинського відділення поліції, про що дали свідчення постраждалі, а в прокуратурі заявили про розслідування. Тож, враховуючи, що ця людина не гребує методами 90-х і на пару за своїм сином намагається створити «власну громаду», виникає питання – чому і з якою метою голова облради, його заступник та голова бюджетної комісії, так скажімо, «підтримують» Віктора Боднюка?

admin

29 жовтня, 2019