Головний рятувальник Вінниччини нагадав про правила безпеки під час купання у крижаній воді на Водохреща

Новини Вінниці / Головний рятувальник Вінниччини нагадав про правила безпеки під час купання у крижаній воді на Водохреща

У суботу, 19 січня, відзначатимемо Водохреща. Традиційно, чимало мешканців Вінниці й області прийдуть на береги водойм, щоб зануритися у крижану воду й зарядитися цілющою енергією. Звісно, щоб не сталося якихось прикростей під час купання в ополонці, слід не забувати про правила безпеки.

У суботу, 19 січня, відзначатимемо Водохреща. Традиційно, чимало мешканців Вінниці й області прийдуть на береги водойм, щоб зануритися у крижану воду й зарядитися цілющою енергією. 

Звісно, щоб не сталося якихось прикростей під час купання в ополонці, слід не забувати про правила безпеки. Зокрема, про них нагадав на своїй сторінці у Facebook  й керівник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук.

У цей день у місцях купання, запевнив він, чергуватимуть рятувальники, які у будь-яку мить готові будуть прийти на допомогу.

«Планується на добовому чергуванні та в місцях купання задіяти близько 300 рятувальників та 56 одиниць техніки. Вони перебуватимуть біля водойм та у разі небезпеки зможуть надати кваліфіковану допомогу. Цього разу на 19 січня синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями, вранці очікується -3°С, вдень потеплішає до +2°С,надвечір знову стане морозно – до -5°С», – зазначив Руслан Шевчук.

Він нагадав основні правила безпеки, про які чимало з нас знає, але інколи забуває.

 
 

Юрій Ярмощук

16 січня, 2019