Головного «свободівця» Вінниччини «звільняють» за прогули: комісія облради пропонує замінити депутата на більш дисциплінованого

Новини Вінниці / Головного «свободівця» Вінниччини «звільняють» за прогули: комісія облради пропонує замінити депутата на більш дисциплінованого

Під час засідання комісії Вінницької облради з питань регулювання комунальної власності та приватизації більшість депутатів погодилися з тим, що не варто далі працювати з Олексієм Фурманом, очільником місцевої «Свободи». Голові облради Анатолію Олійнику вони рекомендують винести на позачергову сесію питання щодо виключення їхнього колеги з комісії та замінити його іншим депутатом.

Під час засідання комісії Вінницької облради з питань регулювання комунальної власності та приватизації більшість депутатів погодилися з тим, що не варто далі працювати з Олексієм Фурманом, очільником місцевої «Свободи». Голові облради Анатолію Олійнику вони рекомендують винести на позачергову сесію питання щодо виключення їхнього колеги з комісії та замінити його іншим депутатом.

«З 54 засідань комісії Олексій Фурман був присутнім лише на 31-му. Декілька разів він після кількох питань через зайнятість залишав нас. Ми розуміємо, у людини багато часу забирає бізнес. Навіть 16 липня він запізнився на засідання. Тому не був присутнім, коли п’ятеро депутатів з шести проголосували за його «виключення», - пояснив голова комісії Олександр Масленніков.

За його словами, «комунальна» комісія за кількістю питань, які розглядалися, лідирує серед інших у цій каденції, а за числом засідань – на другому місці. Тобто на депутатів лягає велике навантаження.

«Наше рішення жодним чином немає політичних ознак. Воно практичне. Особисто я провів кілька виїзних засідань. Більшість членів комісії теж їх відвідують. О. Фурмана жодного разу на них ми не бачили. Мабуть, працювати в іншій комісії, де навантаження менше, засідання відбуваються рідше, буде краще для нього. Чи я не правий? Вибачте, але 40% «прогулів» засідань – це багато. Нехай до комісії прийде інший депутат, який працюватиме», - додав О. Масленніков.

Кадрове питання у цій комісії в сесійному залі раніше вже піднімали. Спочатку саме «свободівці» заявляли, що Масленніков потрапив до «комунальної» комісії, коли був у фракції «Батьківщини», а коли став внефракційним, то залишився там. Вони пропонували замінити його, але не отримали підтримки.

Заступився за колегу по комісії депутат-«оппоблоківець» Юрій Яремчук, який зазначив, що Масленніков працює, а от Фурман прогулює засідання. Найцікавіше журналісти почули від обранців, які не робили гучних заяв перед мікрофоном.  

У кулуарах депутати казали, що деякі з колег хочуть звільнити місце у комісії для лідерки обласної «Батьківщини» Людмили Щербаківської, а також припускали, що Олексій Фурман не проти очолити цю комісію.      

Олег Верлан

16 липня, 2018