Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій ініціює скликання позачергової сесії облради

Новини Вінниці / Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій ініціює скликання позачергової сесії облради

Голова вінницької ОДА Валерій Коровій збирається внести до облради клопотання про скликання позачергової сесії, оскільки на черговій, 26 червня, депутати зі 108 питань порядку денного розглянули лише 29. За словами Валерія Коровія, не прийнято низку вкрай важливих рішень, що стосуються, зокрема, життєдіяльності обласних медичних закладів.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій збирається внести до облради клопотання про скликання позачергової сесії, оскільки на черговій, 26 червня, депутати зі 108 питань порядку денного розглянули лише 29.

За словами Валерія Коровія, не прийнято низку вкрай важливих рішень, що стосуються, зокрема, життєдіяльності обласних медичних закладів.

«Сьогодні дуже гостро стоїть питання перетворення обласних закладів у некомерційні комунальні підприємства, щоб мати можливість вирішувати питання оперативного управління. Наприклад, сьогодні зранку в мене була розмова з паном Шамраєм, керівником онкодиспансеру, де маємо дуже складну ситуацію із відтоком середнього медичного персоналу. Якщо прив’язуватись до діючої тарифної сітки, врегулювати ситуацію буде дуже непросто. Тому ми зараз дивимось, який порядок денний запропонувати депутатам, і проводимо консультації щодо того, коли ми можемо зібрати більшість, щоб приймати рішення», - зазначив Валерій Коровій.

Нагадаємо, депутати Вінницької облради вчора на сесії не захотіли слухати звіт голови ОДА Валерія Коровія про виконання делегованих повноважень, натомість майже годину ставили йому запитання. А після оголошеної перерви у сесійній залі вже не змогли зібрати кворуму для продовження сесії. 

 

Сергій Маламура

27 червня, 2019