Голова Вінницької ОДА Коровій звернувся до НКРЕКП і АМКУ зі скаргою на постачальника газу (ДОКУМЕНТ)

Новини Вінниці / Голова Вінницької ОДА Коровій звернувся до НКРЕКП і АМКУ зі скаргою на постачальника газу (ДОКУМЕНТ)

Через те, що на Вінниччині газопостачальне підприємство розпочало перерахування оплати за блакитне паливо побутовим споживачам, очільник Вінницької ОДА Валерій Коровій звернувся до Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, і Антимонопольного комітету України для відповідної реакції. На черзі звернення до прокуратури і СБУ.

Через те, що на Вінниччині газопостачальне підприємство розпочало перерахування оплати за блакитне паливо побутовим споживачам, очільник Вінницької ОДА Валерій Коровій звернувся до Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету України, прокуратури Вінницької області та СБУ для відповідної реакції.   

У листі від голови ОДА мова йде про те, що ПАТ «Вінницягаз» і ТОВ «Вінницягаз збут», починаючи з жовтня 2018 року, розраховують норми споживання газу побутовими споживачами, помешкання яких не обладнанні лічильниками, відповідно до «стандартних умов», тобто за нормативами, які існували до 2016 року.

Нагадаємо, що газопостачальним компаніям у 2018 році вдалося через суд скасувати «зменшені» норми, і тепер вони вимагають сплати по старим – більш високим нормам споживання.

Раніше, Валерій Коровій закликав вінничан ігнорувати «дорахування» і сплачувати по обґрунтованим нормам, які існували з 2016 року.

    

Макс Мельник

28 січня, 2019