Глава держави Петро Порошенко заявив, що його бізнесу в Росії немає

Новини Вінниці / Глава держави Петро Порошенко заявив, що його бізнесу в Росії немає

Президент України Петро Порошенко заявив, що у нього немає бізнесу у Росії. За словами глави держави він був до війни.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у нього немає бізнесу у Росії. За словами глави держави він був до війни.

«Але війна все поміняла. І тепер я хочу, щоб всі почули – у Порошенка в Росії бізнесу немає і бути не може. Ні аграрного, ні паточного, ніякого іншого. Хочу наголосити, я не виправдовуюся. Навпаки – я напряму звинувачую своїх політичних опонентів в Україні. Звинувачую їх у відвертій брехні, у чорному піарі, у підігруванні російській пропаганді дуже добре скоординованій, у жадобі за будь-яку ціну прийти до української влади», - заявив президент Петро Порошенко.

Очільник держави зазначив, що повною мірою відчув на собі, що означає російська економічна війна, російська блокада.

«Я не відкрию для вас Америки, якщо нагадаю, що я прийшов у владу з бізнесу. Це було всім відомо, коли мене обрали Президентом.І після анексії Криму Росія конфіскувала у мене Севастопольський морський завод. Де-факто його у мене нема, але окупантам дарувати його ніхто не збирається. Я щоразу маніфестую це, вносячи його в свою електронну декларацію, яку відповідно до закону я заповнюю щорічно»,  - підкреслив президент.

Петро Олексійович також окремо зупинився на питанні Липецької кондитерської фабрики.

«За наказом Путіна як актив вона з перших днів агресії була заарештована. Для чого? Щоб її не можна було ні продати, ні передати. Це – технологія. Він навмисно блокував її продаж, аби дати українській опозиції підстави звинувачувати мене у наявності Липецької  фабрики»,- підкреслив П. Порошенко.

Президент зазначив:

«Тому менеджмент «Рошену» ухвалив соломонове рішення: просто взяв і закрив це підприємство. І хто бажає, може поїхати до Липецька і перевірити – замки на воротах, звільнення тисячі людей і зупинка виробництва. Стоїть та не буде запущено.А щодо «Рошену», то ще у шістнадцятому році я передав його у довірчу власність «Ротшильду». І сотні мільйонів у рік «Рошен» перераховує на підтримку української армії».

Петро Порошенко розповів, що днями компанія, яка за дорученням управляє моїми активами, змогла домовитися про продаж «Кузні на Рибальському».

«Оскільки це підприємство об’єктивно не може не грати помітної ролі у зміцненні обороноздатності держави – ви бачите і «Гюрзу», і «Кентавр», і багато іншого… Хочу повною мірою уникнути конфлікту інтересів і тому хай у нього буде інший власник. Але ви зрозумієте чому – у зв’язку з роллю в обороноздатності – власник має бути вітчизняний», - зазначив президент.