Герой-рятувальник року: президент України нагородив вінничанина, який взимку врятував свого 4-річного братика, коли той на санчатах провалився під лід

Новини Вінниці / Герой-рятувальник року: президент України нагородив вінничанина, який взимку врятував свого 4-річного братика, коли той на санчатах провалився під лід

Сьогодні, 13 вересня, президент Петро Порошенко нагородив одинадцятьох лауреатів всеукраїнської премії «Герой-рятувальник року – 2018». Глава держави відзначив, що кожен із удостоєних цього звання не вважає себе героєм, не зважаючи навіть на те, що за вчинком кожного із них – врятоване життя.

Сьогодні, 13 вересня, президент Петро Порошенко нагородив одинадцятьох лауреатів Всеукраїнської премії «Герой-рятувальник року – 2018». Голова держави відзначив, що кожен із удостоєних цього звання не вважає себе героєм, не зважаючи навіть на те, що за вчинком кожного із них врятоване життя.

«Я твердо переконаний, що саме за такими українцями майбутнє нашої великої держави. Ви, дорогі діти, є прикладом для наслідування наступних поколінь. За кожною історією, за кожним врятованим ними життям – родини, батьки, друзі, які назавжди пам’ятатимуть цих звичайних, на перший погляд, дітей. І ці люди завжди будуть вдячні вам за небайдужість, за врятовані життя своїх близьких», - наголосив Петро Порошенко під час нагородження в Маріїнському палаці столиці.

Серед тих, хто отримав нагороди і 14-річний учень загальноосвітньої школи I–II ступенів села Рахни Гайсинського району Вінницької області Артем Суховецький. Хлопчик у січні 2018 року врятував свого 4-річного братика Максима, який на санчатах провалився під лід.

Артем одразу стрибнув за братом у крижану воду, намагався дістатися найближчого берега, але зробити це йому завадила швидка течія. Тоді він попрямував до протилежного берега і, ламаючи кригу голими руками, таки виніс непритомного Максимчика на поверхню.