Генерала, який у Вінниці їздив п’яним за кермом, головою розбив копу ніс та протаранив поліцейський Prius, на рік позбавили прав

Новини Вінниці / Генерала, який у Вінниці їздив п’яним за кермом, головою розбив копу ніс та протаранив поліцейський Prius, на рік позбавили прав

За їзду у нетверезому стані, скоєне ДТП та втечу із місця аварії суд заборонив колишньому міліціонеру протягом року керувати будь-якими транспортними засобами. Крім того генералу доведеться сплатити 10200 гривень штрафу.

За їзду у нетверезому стані, скоєне ДТП та втечу із місця аварії у Вінниці суд заборонив колишньому міліціонеру протягом року керувати будь-якими транспортними засобами. Крім того генералу доведеться сплатити 10 200 гривень штрафу. Доволі лояльне ставлення до порушника вінницького судді.

Винним генерала міліції, щоправда на пенсії, у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 122-2 (невиконання водієм вимог про зупинку), 122-4 (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди), 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), ч.1 ст. 130 (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення визнав суддя Вінницького міського суду Вінницької області Андрій Михайленко. За інформацією прес-служби суду, засідання відбулося 2 січня.

У суді свідки розповідки ситуації розповіли, що чоловік відпочивав у заміському ресторані, святкував своє професійне свято. Після випитого, сів за кермо. Працівники поліції спинили водія, який був у той час з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Водій не заперечував те, що вживав спиртні напої, але від освідування відмовився не лише на місті події, але й у лікарні. Разом з тим, екс-правоохоронець не забажав чекати командира роти та поїхав у невідомому напрямку. Після цьоого за ним патрульні організували переслідування. Зупинився правопорушник лише після зіткнення із командирським автомобілем, який перегородив йому дорогу.

Нагадаємо, погоня за п’яним генералом відбувалася ввечері 10 листопада 2018 року. Тікаючи від інспекторів на автомобілі марки AUDI Q7, він навмисно в’їхав у поліцейський Prius, і після вчинення ДТП знову намагався втекти. Крім того, перебуваючи в кайданках, екс-міліціонер головою вдарив в ніс патрульного під час затримання.

Згодом стало відомо, що це 56-річний генерал-майор Олександр Ляшко. В свій час він керував Департаментом карного розшуку МВС України. Відомий через провальну операцію по затриманню банди Аслана Дікаєва у 2011-ому. Іноземці були кілерами-найманцями.