«Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО)

Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО)

До незвичного подвір’я Володимира Григорука у Пеньківці Літинського району на Вінниччині місцеві вже звикли. Хоча й не перестають інколи зупинятися та задивлятися на дерев’яні витвори чоловіка.

До незвичного подвір’я Володимира Григорука у Пеньківці Літинського району на Вінниччині місцеві вже звикли. Хоча й не перестають інколи зупинятися та задивлятися на дерев’яні витвори чоловіка.

Створювати зі свого двору своєрідний «міні-музей» скульптур із дерева пан Володимир розпочав 8 років тому, коли вийшов на пенсію із посади керівника охорони праці у «Вінницяобленерго» і, власне, повернувся з дружиною жити до рідного села.

Починав із простих лелек, мирних голубів, зайчиків та їжачків. Потім додавав гумору, а з початком російської агресії проти України серед експонатів на подвір’ї Володимира Григорука побільшало витворів патріотичного змісту.

З’явилася, наприклад, «гармата» із дулею. Направлена вона, до речі, якраз у тому напрямку, звідки постачаються найманці та зброя для окупації української території.    

Напис на гаражі: «Ніщо так не турбує українця – як багатство сусіда» Володимир Іванович називає самоіронією. Так само, як і підпис: «Власник гаражу екстреміст та беньдера Григорук В.І.».

«Це я написав, коли почалась Революція Гідності і всіх українських патріотів тодішня влада обзивала екстремістами і на російський лад «бєньдєрами», - розповідає Володимир Іванович. – Тоді ж подумав, що патріотам України потрібна єдність і закликав на цьому ж гаражі: «Бандерівці всіх країн, гуртуйтеся до купи!».

А ще він з точністю до кілометра вирахував відстань від свого гаража до… НАТО – 429 кілометрів, зробив вказівник і в бік не надто приязного північно-східного сусіда – рівно 671 км.

Є тут і «пам’ятник» Миколі Яновичу Азарову, точніше його відомій «бімбі».

А біля криниці пан Володимир вивісив власне «звернення» до «вождя татаро-монгольської Орди Путлєра», у якому пояснює, як в Пеньківці «утискають руську мову».  

Особливо полюбляє Володимир Іванович розповідати про фігури чоловіка й жінки, які ніби міряються язиками. Каже, то їхній з дружиною «автопортрет». Добре, що дружина самоіронію чоловіка розуміє й не ображається.  

У найближчих планах майстра – підфарбувати уже існуючі «шедеври» та створити кілька нових. Каже, це буде приємною несподіванкою для односельців.   

Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО) Новини Вінниці / «Гармата-дуля» москалям та заклик до бандерівців усіх країн «гуртуватися до купи»: як пенсіонер з Вінниччини креативить на своєму подвір’ї (ФОТО)
Сергій Маламура

10 квітня, 2019