Гаряче питання 35 сесії облради: через бюджетний регламент Ігор Хміль образив Геннадія Мазура, а Анатолій Олійник передчасно закрив сесію через відсутність кворуму. Кошти на навчання атовцям виділити не встигли

Новини Вінниці / Гаряче питання 35 сесії облради:  через бюджетний регламент Ігор  Хміль образив Геннадія Мазура, а Анатолій Олійник передчасно закрив сесію через відсутність кворуму. Кошти на навчання атовцям виділити не встигли

Шосте питання порядку денного 35 сесії "Про Бюджетний регламент Вінницької обласної Ради 7 скликання" внесеного заступником голови облради, депутатом від ,,Об’єднання ,,САМОПОМІЧ” не лише поділило обранців на два табори "за" та "проти", а ще й добряче посварило їх.

Шосте питання порядку денного 35 сесії "Про Бюджетний регламент Вінницької обласної Ради 7 скликання", внесеного заступником голови облради,  депутатом від ,,Об’єднання ,,САМОПОМІЧ”, не лише поділило обранців на два табори "за" та "проти", а ще й добряче посварило їх.

За словами Ігоря Хміля, після ухвалення цього рішенням Бюджетний регламент Вінницької облради 7 скликання стане прозорішим.

"Метою цього проекту є надання громадськості відповідних даних про бюджет регіону. В цьому бюджетному регламенті немає ніяких юридичних наслідків, є нормативи та рекомендації", -сказав Ігор Хміль.

Натомість депутат від "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Геннадій Мазур вважає це питання політичним, і назвав його абсурдним. На що заступник голови облради Ігор Хміль відповів йому.

"Абсурд взагалі, що ви в  цю залу потрапили,... на зміну корупції і хабарництва. Абсурд, що ви стали головою бюджетної комісії. В європейських країнах такі люди як ви 500 метрів не мають право доходити до адміністративних будівель, не те щоб займати посади", - сказав Ігор Хміль.

Необхідної кількості голосів у залі за дане питання так і не знайшлося. Голова облради вимушений був оголосити перерву. Після невеликого "обіду", за вже сталою традицією депутатів обради, кворуму у залі не "знайшлося". Точніше спочатку зареєструвалося 45 депутатів, однак ,,Об’єднання ,,САМОПОМІЧ” , а згодом і "Всеукраїнське  об'єднання "Батьківщина" заявили, що не братимуть участь у голосуванні. Не захотіли депутати продовжити роботу у сесійній залі, навіть після заклику заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка залишитися, адже в порядку денному не розглянутим залишилося питання компенсації навчання у вишах студентам-учасникам АТО та дітям бійців. Його не почули. Або не хотіли чути... Голова обласної ради Анатолій Олійник вимушений був закрити сесію.

Загалом сьогодні депутати спромоглися розглянути 6 питань із 75-ти порядку денного. І лише 4 ухвалили.

 

Новини Вінниці / Гаряче питання 35 сесії облради:  через бюджетний регламент Ігор  Хміль образив Геннадія Мазура, а Анатолій Олійник передчасно закрив сесію через відсутність кворуму. Кошти на навчання атовцям виділити не встиглиНовини Вінниці / Гаряче питання 35 сесії облради:  через бюджетний регламент Ігор  Хміль образив Геннадія Мазура, а Анатолій Олійник передчасно закрив сесію через відсутність кворуму. Кошти на навчання атовцям виділити не встиглиНовини Вінниці / Гаряче питання 35 сесії облради:  через бюджетний регламент Ігор  Хміль образив Геннадія Мазура, а Анатолій Олійник передчасно закрив сесію через відсутність кворуму. Кошти на навчання атовцям виділити не встиглиНовини Вінниці / Гаряче питання 35 сесії облради:  через бюджетний регламент Ігор  Хміль образив Геннадія Мазура, а Анатолій Олійник передчасно закрив сесію через відсутність кворуму. Кошти на навчання атовцям виділити не встиглиНовини Вінниці / Гаряче питання 35 сесії облради:  через бюджетний регламент Ігор  Хміль образив Геннадія Мазура, а Анатолій Олійник передчасно закрив сесію через відсутність кворуму. Кошти на навчання атовцям виділити не встигли
Саша Григоровська

28 вересня, 2018