Фазанів з Вінниччини розводять на Волині

Новини Вінниці / Фазанів з Вінниччини розводять на Волині

На Вінниччині взялись за розвід фазанів минулого року. У лісі площею майже півторагектара іллінецькі лісівники облаштували вольєр для утримання птахів. Сьогодні фазанарій розвивається, а «царська птиця» користується популярністю.

На Вінниччині минулого року взялись за розведення фазанів. Іллінецькі лісівники облаштували вольєр для утримання птахів у лісі.

Сьогодні фазанарій розвивається, а «царська птиця» користується популярністю. За словами старшого мисливствознавеця ДП «Іллінецький лісгосп» В’ячеслава Яворовича, фазанів купують бригади мисливців із метою розведення. Загалом, з початку року продано майже півтисячі голів птиці. Зокрема партію фазанів в іллінецьких лісівників придбало «Горохівське лісомисливське господарство» (Волинська область).

Волинські колеги випустили фазанів у природне середовище для розведення птиці в мисливських угіддях.

До речі, в іллінецьких лісах фазани перебувають у вольєрі для напіввільного утримання. А для розведення птиці використовують інкубатори. В одну закладку до інкубатора потрапляє до 400 яєць, з яких за інкубаційний період (24-27 днів) вилуплюється до 60 відсотків пташенят. Протягом року яйця фазанів закладаються до інкубатора у середньому 6 разів.