Фанати "русского мира" блокують сайти у Вінниці

Новини Вінниці / Фанати "русского мира" блокують сайти у Вінниці

Редакція сайту VinMedia повідомила про те, що можливість розповсюдження матеріалів сайту у соціальній мережі Facebook заблоковано через  скарги ботів.

Вінницькі журналісти зазнали кібер-атаки через публікацію матеріалів, які зачіпають інтереси представників "русского мира" в регіоні. Так, редакція сайту VinMedia повідомила про те, що можливість розповсюдження матеріалів сайту у соціальній мережі Facebook заблоковано через  скарги ботів:

 

Днями журналісти та читачі сайту VinMedia з обуренням дізнались, що соціальна мережа Facebook не тільки не дозволяє публікувати новини з адресою сайту, але і просто поширювати їх у повідомленні. Таким чином, не діє і сторінка сайту у соціальній мережі, і неможливо поширювати ні у постах, ні у приватних повідомленнях матеріали.

 

 

Таку реакцію соціальної мережі VinMedia пояснює ймовірною занадто великою кількістю скарг від «ботів» та «палких прихильників» політичних партій та течій, які ворожі до України.

Зокрема, серед варіантів, хто міг би замовити атаку ботів, які за вигаданими причинами поскаржились на сайт VinMedia можуть бути або прихильники «руського міра» від представників Московського патріархату за серію викривальних матеріалів про сутність путінського православ’я на Вінниччині. Або прихильники відеоблогера Анатолія Шарія за те, що сайт VinMedia розкрив основних фігурантів вінницького «шарійського підпілля».

Редакція та журналісти сайту вже направили кілька запитів до модераторів соціальної мережі, проте відповіді досі немає.

admin

10 вересня, 2019