Енергетики повідомили про масштабні наслідки учорашньої негоди на Вінниччині

Новини Вінниці / Енергетики повідомили про масштабні наслідки учорашньої негоди на Вінниччині

Через сильний вітер, грози й зливи на Вінниччині наразі знеструмлені 32 лінії електропередач 10 кВ, не працюють 445 трансформаторних підстанцій. Вітер також пошкодив потужні силові лінії Вінниця - Немирів та Вінниця -Тульчин. Загалом без світла залишилися мешканці 72 населених пунктів нашої області.

Через сильний вітер, грози й зливи на Вінниччині наразі знеструмлені 32 лінії електропередач 10 кВ, не працюють 445 трансформаторних підстанцій. Вітер також пошкодив потужні силові лінії Вінниця - Немирів, Вінниця -Тульчин. Загалом без світла залишилися мешканці 72 населених пунктів нашої області. 

Як повідомила прес-служба ПАТ «Вінницяобленерго», найбільше пошкоджень зафіксовано у Гайсинському, Калинівському, Козятинському, Немирівському, Тиврівському районах та Лівобережному районі Вінниці.

Коли з'явиться світло у будинках селян й містян – невідомо. Зокрема, у селах Тютьки та Прибузьке, що поблизу Вінниці, мешканці сидять без світла другий день. Воно зникло учора, як тільки почалася злива. Люди нарікають, що такого ще ніколи не було. Зазвичай, без електроенергії їм доводилося залишатися щонайбільше кілька годин. Цими селами ходять чутки, що у Луці-Мелешківській нібито учора впало дві електроопори.

Енергетики Вінниччини кажуть, що для ліквідації наслідків негоди створені «додаткові ремонтні бригади». Коли з'явиться світло – це питання поки залишається без відповіді. 

До речі, у випадку виявлення обриву електричних проводів слід негайно повідомляти про це за такими номерами: 0 (800) 217-217, (0432) 65-95-95.


 

Юрій Ярмощук

15 червня, 2018