Дитяча бібліотека ім. Франка "зимуватиме" на Соборній, а весною переселиться

Новини Вінниці / Дитяча бібліотека ім. Франка "зимуватиме" на Соборній, а весною переселиться

Не так давно в інформаційному просторі Вінниці обговорювали загрозу виселення дитячої бібліотеки ім.Франка, яка десятиріччями перебуває за адресою Соборна, 26. Як розповіла NaПарижі директорка книгарні Тетяна Мрищук, їм все ж таки доведеться переїхати, однак через півроку. Після перемовин у чиновницьких кабінетах міської і обласної влади нещодавно оренду продовжили на шість місяців.

Не так давно в інформаційному просторі Вінниці обговорювали загрозу виселення вінницької бібліотеки для дітей ім.Франка, яка десятиріччями перебувала за адресою Соборна, 26. Як розповіла NaПарижі директорка книгарні Тетяна Мрищук, їм все ж таки доведеться переїхати, однак через півроку. Після перемовин у чиновницьких кабінетах міської і обласної влади нещодавно оренду продовжили на шість місяців. 

"Два тижні тому, я особисто була на прийомі у мера, у нас відбулася конструктивна розмова. Так склалися обставини, що приміщення в якому ми знаходимося, має власника. І господарю воно потрібно для інших цілей. Міська влада із обласною будуть шукати нам альтернативне приміщення площею не менше 800 квадратних метрів. Тоді може постати питання про переселення. Наша умова – будівля обов’язково має бути у центрі міста. Адже особливо в зимовий період діти не можуть далеко ходити від транспорту та по закуткам, де не має освітлення. Також нове приміщення має бути відремонтовано. Поки що нам продовжили договір оренди на півроку", - розповіла Тетяна Мрищук.


За словами директорки, щомісяця вони сплачують за оренду майже 20 тисяч гривень. 

"Платимо багато, 3% від оціночної балансової вартості приміщення. Ми "на свою голову" утеплили бібліотеку та перекрили дах, а тепер маємо більшу платню", - зауважила Тетяна Мрищук.

До речі, управління культури і мистецтва облдержадміністрації оголосило конкурс на заміщення посади директора Вінницької обласної бібліотеки для дітей ім. Франка. 


"Це стандартна процедура згідно закону "Про культуру" ми працюємо по контракту.  У мене контракт закінчується 19 грудня. Тому управлінням культури оголошено конкурс. Свою кандидатуру подаватиму також, я ще не збираюся відпочивати, ще маю сили, знання працювати", - підкреслила керівник закладу.

Катерина Горбатюк
 

Саша Григоровська

21 листопада, 2017