Дві години блокади: вінницькі аграрії припинили "перекривати" трасу, але поставили нові умови. Насправді акція виявилася фейковою

Новини Вінниці / Дві години блокади: вінницькі аграрії припинили "перекривати" трасу, але поставили нові умови. Насправді акція виявилася фейковою

На Вінниччині дорожня блокада знята. Майже дві години перекривали дорогу на Вінниччині аграрії, котрі протестують проти, на їх думку, "несправедливої податкової політики влади, спрямованої на підтримку великих олігархічних компаній" та вимагають повернути ПДВ на сою та ріпак.

На Вінниччині дорожня блокада знята. Майже дві години перекривали дорогу на Вінниччині аграрії, котрі протестують проти, на їх думку, "несправедливої податкової політики влади, спрямованої на підтримку великих олігархічних компаній" та вимагають повернути ПДВ на сою та ріпак.

На разі протистувальники забравли техніку і пороз’їжджалися по домівках.

"Сьогодні народні депутати зробили максимум, законопроект №7403-2 включено до порядку денного. Завтра, 21 березня, за дорученням голови Верховної Ради Андрія Парубія розглядатимуть на засіданні комітету з питань податкової політики", - розповів NaПарижі учасник вінницької акції Сергій Токарчук.

Кількість активістів він не зазаначив. Згідно з інформації поліцейського главку, у акції приймало участь до 15 чоловік. Більш того, у ГУНП у Вінницькій області спростовують тверждення С. Токарчука щодо перекривання траси. Не перекривали її, а лише стояли осторонь... От це "поворот". Також деякі фото пана Сергія, які він надав редакції, як виявилося, були не з цієї траси.  

Водночас у прес-службі Всеукраїнської аграрної ради попередили, якщо Верховна Рада не підтримає законопроект, яким повертається ПДВ при експорті олійних, акції триватимуть і набуватимуть більших масштабів.

Фото надав Сергій Токарчук.

Саша Григоровська

20 березня, 2018