Два роки проведе у в’язниці лікар швидкої допомоги за невірний діагноз хворому

Новини Вінниці / Два роки проведе у в’язниці лікар швидкої допомоги за невірний діагноз хворому

Вінницький міський суд визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України(неналежне виконання професійних обов'язків) лікаря Вінницької міської станції швидкої допомоги і призначив йому покарання у виді двох років позбавлення волі.

Вінницький міський суд  визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків) лікаря Вінницької міської станції швидкої допомоги і призначив йому покарання у виді двох років позбавлення волі.

Вінницькою місцевою прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт та підтримано державне обвинувачення щодо вчинення злочину лікарем Вінницької міської станції швидкої допомоги. Як зазначає прес-службa прокурaтури Вінниччини, під час слідства було з'ясовано, що медик 3 грудня 2015  року прибув на виклик до 38-річного вінничанина, який хворів серцево-судинним захворюванням. Лікар недооцінив важкість стану хворого, не ознайомився з його медичною документацією, встановив невірний діагноз, що призвело до ненадання адекватної медичної допомоги та смерті пацієнта.

Лікарем «швидкої» замість правильного діагнозу, який загрожував життю, а саме - інфаркту міокарда, була діагностована нейроциркуляторна дистонія по змішаному типу (внаслідок алкогольної інтоксикації) тверезому пацієнту. Це призвело до невиконання вимог протоколу про термінову госпіталізацію пацієнта з підозрою на гострий коронарний синдром, що підтверджується висновками, призначених в ході розслідування, комплексних судово-медичних експертиз.

Варто зазначити, що також суд стягнув з лікаря на користь потерпілої – матері померлого, моральну шкоду в сумі 100 тисяч гривень.