Два дні вінничан навчатимуть екосвідомості. На Європейській площі стартував всеукраїнський екофест

Новини Вінниці / Два дні вінничан навчатимуть екосвідомості. На Європейській площі стартував всеукраїнський екофест

Сьогодні, 16 червня, у Вінниці розпочався дводенний Всеукраїнський фестиваль екологічної свідомості. У нашому місті захід проводять вже вдруге. Різнопланові локації фесту розгорнуті на Європейській площі.

Сьогодні, 16 червня, у Вінниці  розпочався дводенний Всеукраїнський фестиваль екологічної свідомості. У нашому місті захід проводять вже вдруге. Різнопланові локації фесту розгорнуті на Європейській площі.

Вінничанам та гостям міста організатори заходу підготували майстер-класи, тренінги, лекції на тему сортування сміття, органічної косметики, можна буде більше дізнатися про електротранспорт та сонячну енергетику. Просто неба у форматі практичних занять та цікавих бесід на фестивалі розповідатимуть про здорове харчування, покращення якості продуктів, свідомі пологи та підготовку до них, еко-туризм, що таке еко-свідомість та де вона починається, про дослідження родоводу і багато іншого.

Навчатимуть вінничан і як правильно пророщувати зерно і яка зелень підходить для кухні, а яка для коктейлів.

Біля Вежі в рамках фестивалю розпочав діяти ярмарок еко-товарів та виробів ручної роботи. Свої роботи представляють учасники не лише з Вінниці та районів Вінниччини, а й зі Львова,Тернополя, Черкас та іншим міст України.

Для зручності організована бебі-зона із квест-лабіринтом. Для дітей та дорослих проводять майстер-класи з ебру, розпису печива, поробків із вживаних речей.

Задля активного відпочинку влаштують флеш-моб, масові танці та спортивні змагання.

Вхід на фестиваль вільний.