Друга в Україні сімейна кімната запрацювала у Вінницькій дитячій лікарні

Новини Вінниці / Друга в Україні сімейна кімната запрацювала у Вінницькій дитячій лікарні

Сьогодні, 5 липня, у Вінницькій обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату. Це свого роду домашнє помешкання в лікарняних стінах для батьків та родичів хворої дитини, яке створила благодійна фундація Дім Рональда МакДональда.

Сьогодні, 5 липня, у Вінницькій обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату. Це свого роду домашнє помешкання в лікарняних стінах для батьків та родичів хворої дитини, яке створила благодійна фундація Дім Рональда МакДональда.

Вінницька лікарня стала другою в Україні, де відкрили сімейну кімнату, яка нагадує маленьку квартиру. Перша була у Львові. Тут є кухонний куточок з необхідною побутовою технікою: холодильником, мікрохвильовою печею, а також тиха зона зі зручними розкладними кріслами. Тепер після офіційного відкриття кімната в розпорядженні батьків та родичів маленьких пацієнтів . Тут можна розігріти і зберігати домашню їжу, перечекати, поки триває операція, або просто відпочити і побути разом із хворою дитиною всією родиною

Сімейна кімната облаштована у відділенні черепно-лицьової хірургії, яке у лікарні відкрилося два роки тому. Неподалік з операційним блоком та біля онкогематологічного відділення. Тут перебувають пацієнти з найважчими діагнозами в лікарні. Завдяки сімейній кімнаті рідні хворих дітей зможуть частіше бути поруч з дитиною, допомагати медперсоналу у догляді за малечою і матимуть місце, де перебувати.

Кожного року в обласній дитячій лікарні лікується більше 16 тисяч маленьких і юних пацієнтів.

«Колись в Міністерстві охорони здоров’я був проект наказу, що в лікарнях для батьків хворих діток має бути передбачене місце. Однак проект так і залишився проектом. Тому сьогодні ми дійсно горді, що стали партнерами фундації. Тепер батьки можуть бути поруч і приймати участь у лікуванні. Адже психологічний стан дитини впливає на результат лікування. Тут можуть залишитися на  ніч, якщо немає чим добратися додому, поспілкуватися. Для нас дуже важливі принципи сімейно-орієнтованої медицини, які ми впроваджуємо у нашій практиці», - сказав головний лікар дитячої лікарні Василь Паненко.

Кошти на створення Сімейних кімнат були зібрані в результаті благодійної програми «Долонька щастя» в ресторанах МакДональдз та завдяки благодійним пожертвам на користь Фундації з боку партнерів та через сайт організації.

Представники фундація Дім Рональда МакДональда анонсували появу наступних сімейних кімнат у київському ОХМАТДИТі у відділеннях онкогематологічного захворювання та інтенсивної терапії для новонароджених, збір коштів на які триває.