Дрони ГУР уразили нафтобазу в Санкт-Петербурзі

Новини Вінниці / Дрони ГУР уразили нафтобазу в Санкт-Петербурзі

Атака українських безпілотників у ніч на 18 січня по нафтобазі в Ленінградській області РФ є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

«Це – операція ГУР із задіянням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях. Відтепер військові об'єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил», - повідомив співрозмовник «Української правди» в спецслужбах.

На уточнююче запитання, чи це вперше українські безпілотники атакували Ленінградську область РФ, співрозмовник УП відповів: «Не вперше, але є відмінності, і ворог їх відчув»".

Зазначимо, сьогодні російське оборонне відомство повідомило про атаку українських безпілотників, зокрема у Ленінградській області, БпЛА начебто було збито. Водночас Astra пише, що безпілотник упав і вибухнув на території АТ «Петербурзький нафтовий термінал» у Санкт-Петербурзі.

За даними російських ЗМІ, «Петербурзький нафтовий термінал» є найбільшим російським терміналом з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні.

І це не все.

Вдень 18 січня в московському аеропорту «Внуково» оголошували план «Ковер», через який було заборонено прийом літаків та їхній виліт. Цілу низку рейсів затримано.

Крім того, аналогічний план оголошували ще на двох аеродромах у РФ. Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

На сайті аеропорту «Внуково» йдеться, що прийом рейсів затримується приблизно на годину. Також аеропорт затримує літаки, які найближчим часом мали вилетіти з Москви.

Варто зазначити, що план «Ковер» також було оголошено на двох військових аеродромах у РФ. Йдеться про аеродром в Єрмоліно Калузької області та аеродромі Кубинка в Московській області.

Аеропорт Внуково скасував план «Ковер» та відновив роботу об 11:45. Що саме спричинило призупинення роботи аеропорту в РФ не повідомляли. Крім того, мер Москви Сергій Собянін цього разу також не коментував інцидент із призупиненням роботи пасажирського аеропорту.

Зазначимо, вночі 18 січня гучно було також в підмосковному Подольську. Росіяни скаржилися на вибухи, які влада назвала атакою БпЛА. Міноборони країни-агресора заявило, що російська ППО «збила один дрон» над територією Московської області.