Дотиснули: громаді Вінниці повернули джерело «Вишенське»

Новини Вінниці / Дотиснули: громаді Вінниці повернули джерело «Вишенське»

У грудні минулого року Вінницькою окружною прокуратурою подано позов до релігійної організації про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою площею 0,12 га неподалік Вишенського озера, на якій знаходиться джерело «Вишенське». Після звернення прокурора до суду відповідач добровільно виконав вимоги позовної заяви та повернув територіальній громаді спірну ділянку.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Нагадаємо, членами цієї релігійної організації є колишні співробітники державних інституцій, зокрема прокуратури. Раніше Парижі писав, що у прокуратурі Вінниччини хочуть повернути з приватної власності «прокурорську» землю поблизу джерела «Вишенське». Близько 18 років тому Вінницька райдержадміністрація передала у приватну власність «шматочок» землі разом з джерелом «Вишенським», куди щодня за водою ходили сотні містян.

«На підставі відповідного договору 26.12.2023 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право власності на землю під джерелом за Вінницькою міською радою», - йдеться у повідомленні.

Відтак 11 січня ухвалою Господарського суду Вінницької області закрито провадження у справі, у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем позовних вимог прокурора.

У прокуратурі нагадають, що біля джерела «Вишенське» розташовані ще 14 незаконно приватизованих земельних ділянок, які перебувають у власності 10 громадян.

«Вінницькою окружною прокуратурою 07.12.2023 подано позов до Вінницького міського суду з вимогами повернути ці ділянки Вінницькій міській територіальній громаді та скасувати у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державну реєстрацію ділянок та прав на них», - додають у прокуратурі.