Docudays UA: у Вінниці представлять іноземні й вітчизняні документальні кінострічки про права людини

Новини Вінниці / Docudays UA: у Вінниці представлять іноземні й вітчизняні документальні кінострічки про права людини

Сьогодні, 6 грудня, у Вінниці розпочнеться XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. У його рамках покажуть майже двадцять документальних кінострічок, створених режисерами з різних країн світу, у тому числі України. Зокрема, охочі побачать фільм Аліни Горлової «Явних проявів немає».

Сьогодні, 6 грудня, у Вінниці розпочнеться  XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Триватиме він до 18 грудня. У його рамках покажуть майже двадцять документальних кінострічок, створених режисерами з різних країн світу, у тому числі України. Зокрема, охочі побачать фільм Аліни Горлової «Явних проявів немає». 

«Серед майданчиків для показів і обговорень фільмів у Вінниці – Hub «Місто Змістів», креативний простір «Артинов», ЦМС імені І. Бевза, Книгарня «Є». Важливою складовою заходів є дискусії, під час яких глядачі й глядачки матимуть нагоду поспілкуватися з експерт(к)ами та діяч(к)ами культури», – зазначається на сторінці у Facebook Вінницького прес-клубу.

Кінострічки планують показувати не лише в обласному центрі, а також у Жмеринці, Хмільнику та Браїлові.

До речі, згаданий фестиваль мандруватиме різними містами України. З його програмою можна ознайомитися ТУТ

Юрій Ярмощук

6 грудня, 2018