До Вінниці з’їхалися професійні бодігарди з кількох країн світу, аби продемонструвати навички та визначити найвправнішого

Новини Вінниці / До Вінниці з’їхалися професійні бодігарди з кількох країн світу, аби продемонструвати навички та визначити найвправнішого

Захищати перших осіб країн, бути непомітними та небезпечними для противника –такими мають бути професійні бодігарти. До Вінниччини таких з’їхалося більше сотні, адже з 9 по 11 травня у місті проходить відкритий Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців.

Захищати перших осіб країн, бути непомітними та небезпечними для противника – такими мають бути професійні бодігарти. До Вінниччини таких з’їхалося більше сотні, адже з 9 по 11 травня у місті проходить відкритий Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців.

Свою майстерність з володіння зброєю, рукопашним боєм, надання медичної допомоги, закриття власним тілом важливих персон демонструватимуть 26 команд не лише з регіонів України, а й Молдови, Румунії та Китаю.

На рівні із сильними чоловіками свої реальні навички та вміння демонструвала також жіноча команда. Не на змаганнях, а на роботі із чоловіками-тілоохоронцями працюють у тандемі, каже працівник управління Державної служби охорони України Ольга. У професію, на перший погляд чоловічу, вона прийшла сім років тому. За її словами, з кожним роком їх робота ускладнюється.

«Здебільшого ми забезпечуємо охороною жінок, які приїздять до України з інших країн з офіційним візитом. Все частіше, іноземці хочуть щоб в охороні була саме жінка, аби вільно зайти в магазин, туалет. На роботі ми стараємося бути непомітними, без форми, але у зручному одязі. Я працюю не одна, мені допомагають колеги чоловіки, я безпосередньо знаходжуся біля особи, а біля мене - колеги», - розповіла Ольга.

Чемпіонат проходитиме три дні на кількох локаціях. Розпочали зранку, 9 травня, на стадіоні Центрального парку, де відбулися змагання з надання медичної допомоги та евакуації осіб.

«Є такий жарт у рятувальників: от наче все добре, а як тільки пожежа, так бери і звільняйся, так і в нас на змаганнях. Всі етапи класні, але як тільки ця медицина, то не хочеться брати участь. Всі інши види – це наша повсякденна робота. Головне аби була злагодженість у команді, розуміли один одного без слів. Бо якщо буде розбалансована збірна, перемоги не бачити», - говорить Максим Давиденко з Києва, співробітник управління Державної охорони України.

Показові виступи, прийоми захисту під час пішого супроводу бодігарти показували на площі Василя Стуса.

Завтра, 10 травня, чемпіонат продовжиться на полігоні Нацгвардії України у селі Тютьки Вінницького району. У п’ятницю, 11 травня, зранку на території паркувального майданчика «Епіцентру» розпочнеться змагання з подолання смуги перешкод на автомобілі. По обіді у Центральному парку міста учасники чемпіонату змагатимуться у пошуку «вибухових» пристроїв в автомобілі. Далі відбудеться нагородження переможців.