До Вінниці везуть карту України, яку вишивали понад 7 тисяч людей по всій країні

Новини Вінниці / До Вінниці везуть карту України, яку вишивали понад 7 тисяч людей по всій країні

У понеділок, 12 листопада, Вінниця вже вдруге зустрічатиме Всеукраїнську акцію «Україна моя вишивана». Вона стартувала ще у 2017 році у Тернопільської області за ініціативи місцевих народних майстринь.З того часу полотно розміром 3 на 1.5 метра із зображенням цілісної країни мандрувало кожною областю і місцеві жителі вишивали мапу.За задумом ініціаторів акції, карта має об’єднати українців з різних регіонів нашої держави в єдиній меті, в своєрідній молитві за мир та спокій України.

У понеділок, 12 листопада, Вінниця вже вдруге зустрічатиме Всеукраїнську акцію «Україна моя вишивана». Вона стартувала ще у 2017 році у Тернопільської області за ініціативи місцевих народних майстринь.З того часу полотно розміром 3 на 1.5 метра із зображенням цілісної країни мандрувало кожною областю і місцеві жителі вишивали мапу. За задумом ініціаторів акції, карта має об’єднати українців з різних регіонів нашої держави в єдиній меті, в своєрідній молитві за мир та спокій України.

Патріотична карта вишита і продовжує своє турне по другому разу. Цього разу регіони вже побачити результат своєї праці та як виглядає мапа. Всього до її створення долучилося 7206 учасників, більшість - жителі західних областей, про це зазначив координатор проекту у Вінниці Донат Мельник в ефірі радіо Вінтера.

«Вишивали і люди похилого віку, і діти до 4 років. Навіть ті, хто ніколи до цього не тримав голки в руках. Всього на вишитій карті 673 тисячі 980 хрестиків. Проект побував у кожній області, у Донецькій і Луганській області також вишивали небайдужі, які живуть на підконтрольній Україні території. Щоправда, карта не перебувала в Криму, вишивали півострів переселенці з АРК», - каже Донат Мельник.

За його словами, 12 листопада о 14.15 вишита мапа перебуватиме у ВНТУ. В подальшому карта, вишита в рамках Всеукраїнської акції «Україна моя вишивана», зберігатиметься водному з музеї на Тернопільщині.

Фото з соцмереж.

Саша Григоровська

7 листопада, 2018