До Вінниці наркотики надходили в дитячих іграшках: поліція викрила постачальників і дилера (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / До Вінниці наркотики надходили в дитячих іграшках: поліція викрила постачальників і дилера (ФОТО, ВІДЕО)

Ввечері 18 жовтня у Вінниці та Києві силовики провели операцію із затримання трійці, яка займалася розповсюдженням метадону. Під час обшуку у зловмисників вилучено 540 доз наркотику, що за «ринковими» цінами коштує понад 200 тисяч гривень. У групу торггвців входила пара киян і вінничанин.

Ввечері 18 жовтня у Вінниці та Києві силовики провели операцію із затримання трійці, яка займалася розповсюдженням метадону. Під час обшуку у зловмисників вилучено 540 доз наркотику, що за «ринковими» цінами коштує понад 200 тисяч гривень. У групу торггвців входила пара киян і вінничанин.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, над встановленням та затриманням усіх учасників злочинної групи оперативні працівники поліції працювали більше півроку. Підозрюваних у Києві – 30-річне подружжя - та 40-річного чоловіка у Вінниці затримали одночасно.

До операції управління протидії наркозлочинності залучалися працівники слідчого управління ГУ Нацполіції Вінниччини, співробітники Управління СБУ та бійці спецпідрозділу КОРД.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП Вінниччини Віталій Стахов, у Вінниці на вулиці Стрілецький правоохоронці затримали 40-річного вінничанина, який щойно через одного з перевізників зі столиці отримав дитячу іграшку зі 140 дозами метадона на суму близько 56 тисяч гривень. Взяли підозрюваного біля будинку, коли він вийшов з таксі.

Під час проведення санкціанованого обшуку у помешканні затриманого поліцейські виявили 5 розфасованих пакунків з наркотичим засобом, а також 19 коробок з аналогічними іграшками, у яких передавались зі столиці наркотики та електронні ваги.

За словами затриманого вінничанина, метадон він розповсюджував у Вінниці шляхом закладок. Оскільки він є наркозалежним, «оплачували» йому «роботу» черговою дозою. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за збут наркотиків.

У цей час у Києві в одному з кафе правоохоронці затримали інших учасників групи – місцеве подружжя. 30-річна жінка раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за грабежі. Під час обшуку квартирі затриманих поліцейські вилучили 400 доз наркотичного засобу на суму 160 тисяч гривень.

Затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / До Вінниці наркотики надходили в дитячих іграшках: поліція викрила постачальників і дилера (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / До Вінниці наркотики надходили в дитячих іграшках: поліція викрила постачальників і дилера (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / До Вінниці наркотики надходили в дитячих іграшках: поліція викрила постачальників і дилера (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / До Вінниці наркотики надходили в дитячих іграшках: поліція викрила постачальників і дилера (ФОТО, ВІДЕО)
Макс Мельник

19 жовтня, 2019