До Вінниці на конференцію з'їхалися офтальмологи з різних регіонів України та іноземні вчені

Новини Вінниці / До Вінниці на конференцію з'їхалися офтальмологи з різних регіонів України та іноземні вчені

Сьогодні у Вінниці розпочалася дводенна науково-практична конференція офтальмологів. У ній беруть участь близько 400 фахівців з різних областей. А також вчені з Австрії, Угорщини та Іспанії. Влаштували її з нагоди 80-річчя заснування Товариства офтальмологів України.

Сьогодні у Вінниці розпочалася дводенна науково-практична конференція офтальмологів. У ній беруть участь близько 400 фахівців з різних регіонів нашої країни. А також вчені з Австрії, Угорщини та Іспанії.

Влаштували її з нагоди 80-річчя заснування Товариства офтальмологів України. У рамках заходу проводиться виставка сучасного медичного обладнання та наукової літератури.
Конференція відбувається у новому хірургічному корпусі обласної лікарні ім. М.Пирогова.
У своїх виступах українські та зарубіжні науковці діляться досвідом, розповідають про сучасні технології, що нині застосовуються для лікування органів зору.

Про це повідомляється на сайті Вінницької облради.

– Різні види операцій на оці у Вінницькій області вперше проводились саме на базі відділення мікрохірургії ока нашої лікарні. Нині у відділенні використовуються найсучасніші методи діагностики, проводяться сучасні оперативні втручання – завдяки новітньому обладнанню та лікарям-кандидатам медичних наук. Малоінвазивна хірургія глаукоми на Вінниччині виконується лише у стінах лікарні ім. М. Пирогова. Цей метод мінімізує область втручання в організм, він малотравматичний та після нього швидко проходить етап реабілітації пацієнта», – зауважив заступник головного лікаря ВОКЛ ім. М. Пирогова Ярослав Хребтій.


 

Юрій Ярмощук

12 вересня, 2018