До Вінниці їде Акваріум. Що каже Гребенщиков про Україну та Крим

Новини Вінниці / До Вінниці їде Акваріум. Що каже Гребенщиков про Україну та Крим

У рамках гастрольного туру містами України 3 вересня група «Акваріум» перебуватиме у Вінниці. Борис Гребенщиков неодноразово коментував своє відношення до політики, пояснюючи, що музику слухають усі. Проте вінницьким поціновувачам таланту музиканта варто нагадати його позицію щодо виступів на окупованих територіях.

У рамках гастрольного туру містами України 3 вересня група «Акваріум» перебуватиме у Вінниці. Борис Гребенщиков неодноразово коментував своє ставлення до політики, пояснюючи, що музику слухають усі. Проте вінницьким поціновувачам таланту музиканта варто нагадати його позицію щодо виступів на окупованих територіях.

Легенду російського року вінничани побачать у Будинку офіцерів. Зважаючи, що зірки такого масштабу нечасто бувають у Вінниці, аншлаг майже забезпечено, тому на вартість білетів можна не звертати уваги.

До речі, інколи музикант не обмежується одним концертом у місті. Приміром, у Херсоні в червні Гребенщиков співав навіть просто на вулиці. Хтозна, можливо і у Вінниці таке станеться.

Тепер про інше. Російські журналісти полюбляють цікавитися думкою відомих діячів щодо ситуації в Україні. Приміром у грудні 2016 року Б. Гребенщиков в ефірі одного з телеканалів РФ доволі скептично ставився до європерспектив… Цитуємо його слова мовою оригіналу.

«На Украине совершенно ничего не поменяется. Когда мутная вода перестанет быть мутимой и постепенно пена и грязь начнут уходить, опять станет все чисто и ясно, страны опять воссоединятся. Двадцать пять лет я ездил без малейших проблем на Украину и не чувствовал, что я нахожусь в другой стране. Я никогда не видел ни одного свидетельства того, что украинцы чем-то отличаются от россиян, даже, когда украинцы разговаривают на украинском языке», - заявив музикант.

Наприкінці минулого року у лідера «Акваріуму» цікавилися, чи виступить він в Криму і на окупованому Донбасі, на що музикант пояснив, що є законослухняною людиною, тому концерти не мають порушувати міжнародні норми.  

«Мы уверены, что все люди имеют право слушать музыку, которая им нужна, а значит разумные политики любой страны, заботящиеся о своем народе, способны это признать и изобрести возможность донести музыку до людей», — цитує слова Гребенщикова видання «Крым. Реалии».

Щодо виступів конкретно у Луганську і Донецьку лідер групи «Акваріум» пояснив, що для цього «треба все грамотно організувати».

«Всем, кого это взволновало. Друзья мои! Попробую сформулировать еще раз, для полной ясности, о чем именно речь. Мы не собираемся нарушать законов ни Украины, ни России, ни каких либо еще общепризнанных стран мирового сообщества. Мы не собираемся нарушать существующие и признанные всем миром границы. И мы признаем и уважаем также и Будапештский меморандум 1993-го года. С начала цивилизации достигаются договоренности между странами и народами, и пренебрегать этими договоренностями - значит расшатывать устои цивилизации. Мы не намерены этого делать. Но при этом я уверен, что все люди имеют право слушать музыку, которая им нужна, а значит разумные политики любой страны, заботящиеся о своём народе, способны это признать и изобрести возможность донести музыку до людей. Вот наша точка зрения. Мы ждем возможности принести людям музыку и надеемся, что такая возможность будет. Спасибо», - підсумував музикант, коментуючи ситуацію про можливі концерти наокпованих територіях саме українським ЗМІ.

Макс Мельник

15 серпня, 2019