До кінця життя проведе у тюрмі рецидивіст, який на Вінниччині жорстоко вбив односельчанку

Новини Вінниці / До кінця життя проведе у тюрмі рецидивіст, який на Вінниччині жорстоко вбив односельчанку

Три роки тому у селі Степанівка, що в Теплицькому районі, серед дня було скоєне жорстоке вбивство. Невідомий наніс ножем тамтешній жительці, як потім з'ясували судові експерти, 26 ударів. Її співмешканець, повернувшись у їх будинок, побачив страшну картину: посеред кімнати лежало закривавлене тіло коханої. Слідчо-оперативна група швидко затримала ймовірного вбивцю – сусіда загиблої. Цей 47-річний чоловік мав чотири судимості, одна з яких за вбивство. Під час тривалого розслідування він не зізнавався у скоєному. Не визнав свою вину й у суді. Але вагомі докази, зібрані слідчими, дозволили суду нещодавно винести йому вирок.

Три роки тому у селі Степанівка, що в Теплицькому районі, серед дня було скоєне жорстоке вбивство. Невідомий наніс ножем тамтешній жительці, як потім з'ясували судові експерти, 26 ударів. Її співмешканець, повернувшись у їх будинок, побачив страшну картину: посеред кімнати лежало закривавлене тіло коханої. 

Слідчо-оперативна група швидко затримала ймовірного вбивцю – сусіда загиблої. Цей 47-річний чоловік мав чотири судимості, одна з яких за вбивство. Під час тривалого розслідування він не зізнавався у скоєному. Не визнав свою вину й у суді. Але вагомі докази, зібрані слідчими, дозволили суду нещодавно винести йому вирок.

Того травневого дня сталося ось що: цей рецидивіст, вирішивши познайомитися з сусідами, прийшов у будинок загиблої. Побачивши на своєму порозі неодноразово судимого односельця, жінка перелякалася й почала сильно кричати та кликати на допомогу. Замість того, щоб йти геть, той схопив ножа й почав наносити ним удари.

Зрозумівши, що вона мертва, швидко вийшов з будинку та пішов до ставка. Викинувши в очерет ніж, зняв з себе закривавлений одяг й виправ, таким чином намагаючись знищити сліди страшного злочину. Але за дві години його затримали оперативники.

Як повідомив відділ комунікації обласної поліції, 5 червня колегія суддів визнала підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.13 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство). Йому призначено покарання: довічне позбавлення волі.
 

Юрій Ярмощук

11 червня, 2018