До кінця тижня Вінниччина отримає 30 тисяч доз вакцини від кору бельгійського і американського виробництва

Новини Вінниці / До кінця тижня Вінниччина отримає 30 тисяч доз вакцини від кору бельгійського і американського виробництва

Цього тижня до Вінницької області має прибути 30 тисяч доз бельгійської і американської вакцини проти кору. Про це розповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

Цього тижня до Вінницької області має прибути 30 тисяч доз бельгійської і американської вакцини проти кору. Про це розповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

За її словами, на Вінниччині захворюваність на кір залишається високою, щотижня реєструється більше 200 хворих. Водночас, каже Тетяна Бондаренко, ситуація загрозлива тим, що близько 50% захворівших – це дорослі, які або не мали двох щеплень, або були вакциновані давно, і в них знижений імунітет до кору.

Посадовець наголошує, що єдиним способом профілактики хвороби є вакцинація.

«На Вінниччині достатньо вакцини - 19 тисяч доз. За даними МОЗ, сьогодні-завтра в область надійде ще 30 тисяч доз вакцини. Це двохдозна – бельгійського виробництва та однодозна із США. Цієї кількості вакцини достатньо для того, щоб щепити всі групи ризику дорослих (вчителів, медиків, студентів, рятувальників, військових та дорослих, які контактують з хворими на кір), для планової імунізації всіх дітей, які підлягають щепленню згідно національного календаря, а також, щоб зробити щеплення дітям, які вчасно не отримали його», - зазначила Тетяна Бондаренко.

Прогнозовано, каже Тетяна Бондаренко, кір піде на спад, але він буде дуже повільний. Зниження захворюваності потрібно очікувати лише наприкінці року.